1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Transatlantic bir işletme ruhsatındaki hissesini ortaklarına devretti

Transatlantic bir işletme ruhsatındaki hissesini ortaklarına devretti

Transatlantic Petroleum, Diyarbakır ve Mardin illerindeki pertrol işletme ruhsatındaki %50 hissesini, Alaaddin Ltd ve Güney Yıldızı AŞ’ye devretti.

Transatlantic bir işletme ruhsatındaki hissesini ortaklarına devretti

Enerji Günlüğü - Transatlantic Petroleum, Diyarbakır ve Mardin illerindeki pertrol işletme ruhsatındaki %50 hissesini, ruhsatın diğer 2 ortağı Alaaddin Ltd ve Güney Yıldızı AŞ’ye devretti. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim AŞ’nin ARİ/AME-GYP-TRS/5003 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatındaki %50 hissesinden %20’lik kısmını ruhsatın %20’sine sahip olan ortağı Aladdin Middle East Ltd’e; %30’luk kısmını ise ruhsatın %30’unun sahibi olan ortağı Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Tic. AŞ’ye devretmesine onay verdi. Böylece Transatlantic Petroleum, söz konusu ruhsattaki hissesinin tamamını devretmiş oldu. 

Devir işlemiyle beraber söz konusu ruhsatın hak sıra numarası ARİ/AME-GYP/5003 olarak tadil edildi. MAPEG devir işlemiyle ilgili yaptığı açıklamada,  devir işleminden dolayı devlete hiçbir mükellefiyet tahmil edilmeyeceğini bildirdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler