1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Transatlantic Petroleum Diyarbakır’da petrol üretecek

Transatlantic Petroleum Diyarbakır’da petrol üretecek

Transatlantic Petroleum, 8,2 milyon lira yatırımla Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yılda 15 bin 600 ton ham petrol üretip depolamayı planlıyor.

Transatlantic Petroleum Diyarbakır’da petrol üretecek

Enerji Günlüğü - Transatlantic Petroleum, 8,2 milyon lira yatırımla Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yılda 15 bin 600 ton ham petrol üretip depolamayı planlıyor.

Amerikan Transatlantic Petroleum Ltd. Şirketinin Türkiye kolu olan Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim A. Ş. firması tarafından Diyarbakır İli, Bismil İlçesinde Ham Petrol Arama – Çıkarma (Üretim) ve Depolama faaliyeti planlanıyor. 

8 MİLYON LİRAYI AŞAN YATIRIM YAPILACAK

8 milyon 215 bin lira değerindeki proje kapsamında ARİ/TRS/K/M44-b2-1 ruhsat nolu alan ve ARİ/TRS/K/M45-a1-2 ruhsat nolu alanda çalışma yürütülecek. Alanlarda yapılacak olan sismik çalışmalar neticesinde, açılacak sondaj kuyuları vasıtasıyla petrol varlığı, petrolün özellikleri ve işletmeye yönelik verilerin sağlanması planlanıyor. Arama faaliyeti sonrasında da üretime ve depolamaya geçilmesi planlanıyor. Yeniev – 7 ve Karagöz – 2 lokasyon alanlarının içerisinde belirlenen kuyulardan çıkarılacak petrol, lokasyonlarda ayrı ayrı depolanacak.

Daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde yılda 15 bin 600 ton ham petrol üretimi yapılması ve depolanması öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler