1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Transpet, Fransız şirketi Rubis Terminal’i satın aldı, hedef Akdeniz'e açılmak

Transpet, Fransız şirketi Rubis Terminal’i satın aldı, hedef Akdeniz'e açılmak

Enerji ve petrol ürünleri ticareti şirketi Transpet, Fransız Rubis Terminal Infra SAS’in Türkiye’deki operasyonlarını yönettiği Rubis Terminal’i (Rubis Terminal Petrol Ticaret ve Sanayi A.Ş) satın aldı.

Transpet, Fransız şirketi Rubis Terminal’i satın aldı, hedef Akdeniz'e açılmak

Enerji Günlüğü - Ana faaliyet konusu enerji ürünleri ticareti olan Transpet, Fransız enerji depolama şirketi Rubis Terminal Infra SAS’ın  Türkiye’deki depolama tesislerini satın aldı.  

Enerji ve petrol ürünleri ticareti şirketi Transpet, Fransız Rubis Terminal Infra SAS’in Türkiye’deki operasyonlarını yönettiği Rubis Terminal’i (Rubis Terminal Petrol Ticaret ve Sanayi A.Ş) satın aldı. Transpet’ten yapılan açıklamaya göre, satın alma işlemi ile depolama sektörüne de yatırım yapan Transpet, petrol ürünleri ve kimyasal depolama faaliyetlerinde tüm Akdeniz havzası ülkelerini hedefliyor. 

İskenderun Körfezi'nde yer alan Terminal 1984 yılından bu yana sektöre hizmet veriyor. Kuruluşundan bu güne yapılan yatırımlarla yenilenen ve geliştirilen Terminal, kurulu 44 tankında 650 bin metreküp depolama kapasitesine sahip. İskenderun’daki terminal, 2.3 kilometre uzunluğundaki iskelesi ile Akdeniz'in en büyük bağımsız depolama tesislerinden birisi konumunda. 

Transpet ise petrol ürünleri ticaretinin yanı sıra yenilenebilir enerji, sanayi ve gayrimenkul geliştirme alanlarında faaliyetler yürütüyor. Grup, gerçekleştirdiği bu satın alma ile stratejik hedeflerinden birisi olan depolama alanına da girdiği belirtiliyor. 

Faaliyet alanını kimya sektörüne doğru genişletmek niyetindeki Grup, bu maksatla hem üretim, hem de depolama tesisi yatırımları planladığı da kaydediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler