1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TREDAŞ müşterilerine Trakya Lehçeli yapay zeka ile hizmet sunacak 

TREDAŞ müşterilerine Trakya Lehçeli yapay zeka ile hizmet sunacak 

TREDAŞ, müşteri hizmetleri yönetiminde ‘Trakya Lehçesi’ öğretilen Avrupa’nın ilk ve tek yapay zeka destekli dijital asistan uygulaması “TREDAŞ Enerjik”i devreye aldı.

TREDAŞ müşterilerine Trakya Lehçeli yapay zeka ile hizmet sunacak 

Enerji Günlüğü - TREDAŞ, müşteri hizmetleri yönetiminde ‘Trakya Lehçesi’ öğretilen Avrupa’nın ilk ve tek yapay zeka destekli dijital asistan uygulaması “TREDAŞ Enerjik”i devreye aldı.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), müşteri hizmetleri yönetiminde yazılı ve sözlü insan konuşmasını taklit edebilen Avrupa’nın ilk ve tek yapay zeka destekli dijital asistan uygulaması “TREDAŞ Enerjik”i devreye aldı. Uygulama kapsamında kullanılan yapay zekaya bölge halkının daha rahat iletişim sağlaması için ‘Trakya Lehçesi’ öğretildi; telefon üzerinden erişme imkanı olmayan işitme engelli bireyler de yazılı komutlar sayesinde ‘Dijital Asistan’ı rahatça kullanabilecek. 

Google Asistan uygulaması ile entegre çalışan “TREDAŞ Enerjik”, müşterilerin sesli komutlarını da algılayarak elektrik dağıtım faaliyetlerinde her türlü bilgiyi müşterilerine aktarabiliyor. Webden, cepten ve tabletten kullanıma sunulan “TREDAŞ Enerjik”, aynı zamanda Google Asistan eklentisi ile kullanıcılara hizmet sunuyor.

“BÖLGE HALKININ DİLİ ÖNEMLİ”

TREDAŞ Çağrı Merkezi Yöneticisi Ömer Yalçın, TREDAŞ’ın Trakya bölgesinde hizmet verdiğinden dolayı yoğunlukla kullanılan lehçeleri de tanımladıklarını ifade ederek, “Bölge halkının dili önemli. Yapay zeka, sürekli öğrenebilen ve öğrettiklerini uygulayabilen bir yapıya sahip. Bölgeden arıza bilgilerini yazarken de bunu düşünerek Trakya lehçesine uygun hale getirdik” dedi.

İŞİTME ENGELLİLER DE KULLANABİLECEK

Çağrı Merkezi hizmetlerinden yararlanamayan işitme engelliler için de yapay zeka destekli dijital asistan uygulamasının faydalı olacağını anlatan Yalçın, “TREDAŞ Enerjik, işitme engelliler için de bir çözüm yolu haline geldi. Çağrı Merkezi ile konuşamayan işitme engelliler, rahatlıkla ve kısa süre içinde yapay zekayı kullanarak başvurularını iletebilecek.

UYGULAMA TAMAMEN TÜRK MÜHENDİSLER TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ

Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak dijitalleşme uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirten TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, müşterilerin talep ve sorularını hızlı ve kaliteli şekilde insan müdahalesi olmadan yanıtlayabilecek yapay zeka destekli dijital asistan uygulamasının tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirildiğini belirtti.  

Önceki ve Sonraki Haberler