1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TREDAŞ'ın hedefi müşteri hizmetlerini efektif yönetmek

TREDAŞ'ın hedefi müşteri hizmetlerini efektif yönetmek

Enerji Günlüğü - TREDAŞ kullandığı SAP yazılımının, IS-U sistemine entegrasyonuyla birlikte insana dayalı hatayı payını en aza indirip müşteri...

TREDAŞ'ın hedefi müşteri hizmetlerini efektif yönetmek

Enerji Günlüğü - TREDAŞ kullandığı SAP yazılımının, IS-U sistemine entegrasyonuyla birlikte insana dayalı hatayı payını en aza indirip müşteri hizmetlerini efektif yönetmeyi hedefliyor.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), elektrik dağıtım bölgesinde yer alan Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinde elektrik dağıtımını daha verimli hale getirmek için SAP IS-U projesinde halihazırda kullanılan SAP ERP sistemi ile IS-U sisteminin entegrasyonunu sağlama için çalışmalara başladı. TREDAŞ sistemin entegrasyonuyla birlikte, müşteri hizmetleri bütünleşik çözümlerini, sayaçtan, abone bağlantı sözleşmesine kadar tüm müşteri hizmetlerini daha efektif yönetebilecek.

İŞ SÜREÇLERİ VERİMLİ HALE GELECEK

Sistemle ilgili açıklama yapan, IC İçtaş Enerji Dağıtım Regülasyon Direktörü Necati Ergin, “Yeni bir müsteri bilgi sistemine geçiş yapacağımız IS-U projesi TREDAŞ çalışanlarına ve müşterilerimize hayırlı olsun” dedi.

TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, “Projeyi uygulayacak ve proje süresince destek verecek mesai arkadaşlarıma olan güvenim ve inancım tamdır, TREDAŞ’ın yenilikçi, öncü ve sektörde rol model olmaya devam edeceği bu proje ile birlikte yeni bir adım daha atıyoruz” diye konuşurken, Proje Yöneticisi, TREDAŞ IT Müdürü Yavuz Altınışık ise proje ile süreçleri mümkün olduğunca otomatik hale getirip insana dayalı hata payını en aza indirebileceklerini belirtti. Altınışık, proje ile iş süreçlerinin daha verimli hale geleceğini ve müşterilere daha iyi hizmet gideceğini söyledi.

TREDAŞ sistemin entegrasyonunu 2019 yılının ortasında tamamlamayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler