1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TRGAS Hub Eğitimcilerin Eğitimi Çalıştayı yapıldı

TRGAS Hub Eğitimcilerin Eğitimi Çalıştayı yapıldı

Enerji Günlüğü - PETFORM tarafından koordine edilen TRGas Hub Projesi’nin son yurt dışı etkinliği olan “Eğiticilerin Eğitimi Çalıştayı” gerçekleştirildi.PETFORM...

TRGAS Hub Eğitimcilerin Eğitimi Çalıştayı yapıldı

Enerji Günlüğü - PETFORM tarafından koordine edilen TRGas Hub Projesi’nin son yurt dışı etkinliği olan “Eğiticilerin Eğitimi Çalıştayı” gerçekleştirildi.

PETFORM tarafından koordine edilen TRGas Hub Projesi’nin son yurt dışı etkinliği olan “Eğiticilerin Eğitimi Çalıştayı” proje partnerleri olan EFET ve ICIS Heren’in ev sahipliğinde 25 – 29 Ocak 2016 tarihleri arasında Viyana ve Londra’da düzenlenen etkinlikler ile gerçekleştirildi.

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Çalıştay’a EPDK, BOTAŞ, ICIS, EFET, CEGH, The ICE, CME, GFI, Trayport, Brainpool ve PETFORM üyesi şirket temsilcileri katılım gösterdiler.

Çalıştay’ın Viyana’da gerçekleştirilen bölümünde EFET ve CEGH temsilcilerinin sunumlarıyla Avrupa doğalgaz piyasalarının tarihsel gelişimi incelenerek Türkiye doğal gaz piyasasının serbestleşme sürecinin işleyişine yönelik öneriler ortaya kondu.

The ICE, CME ve GFI temsilcilerinin sunumlarıyla başlayan İngiltere programının birinci gününde katılımcıların ticari çalışmaları daha rahat gözlemleyebilmesi adına Shell’in Ticaret Departmanına bir ziyaret düzenlendi.

Londra programının ikinci günde ise Brainpool temsilcilerinin hazırladığı Almanya doğal gaz piyasasına ilişkin trading simülasyonu ile katılımcıların gerçek zamanlı olarak ticaret yapma deneyimini görebilecekleri bir oturum gerçekleştirildi. Katılımcılar programın son gününde Trayport ofisini ziyaret etti ve Trayport’un ticaret programı olan Global Vision’ın işleyişi ve kullanımına yönelik bilgi aldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler