1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Trina Solar, Kenya Kabilesini güneş yatırımına dahil etti

Trina Solar, Kenya Kabilesini güneş yatırımına dahil etti

Çinli Trina Solar, Kenya’daki Kalenjin Kabilesi üyelerini de dahil ettiği proje ile üç toplam 155 MW kurulu güce sahip üç güneş enerjisi santrali kurdu.

Trina Solar, Kenya Kabilesini güneş yatırımına dahil etti

Enerji Günlüğü - Çinli güneş enerjisi şirketi Trina Solar, Kenya’da toplam 155 MW kurulu güce sahip üç güneş enerjisi santrali kurdu. 

Çin merkezli enerji şirketi Trina Solar Co., Ltd.'nin önde gelen takip cihazı üreticisi ve iş birimi olan TrinaTracker, Kenya'daki Radiant, Eldosol ve Keses için üç PV enerji santralinin teslimatını ve inşaatını tamamladı. Toplam 155 MW kurulu güce sahip bu santraller Uasin Gishu County İlçesinde bulunuyor.

KALENJİN KABİLESİ ÜYELERİNE TEKNİK EĞİTİM

TrinaTracker, yerel yönetimle işbirliği yaparak projenin yakındaki beş köyden köylüleri işe aldı ve sonrasında onlara teknik eğitim vererek PV projelerinin inşasına dahil etti. Bu köylerin tamamı ise koyun sürüleri ile geçimlerini sağlayan ve Kenya'daki 48 kabileden biri olan Kalenjin Kabilesi’nden oluşuyor. Projeye özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği kaydediliyor.

KALENJİN’LER PV TEKNOLOJİSİNİ ÖĞRENDİ

TrinaTracker'ın Afrika'daki proje başkanı José Carlos Talavera, şirket çalışanları ile yerel halk arasında derin bir bağ oluştuğunu belirterek, “Yaptığımız projelerle yerel halka da yardımcı olabileceğimiz için uzak bölgelere PV santraller kurmaktan gurur duyuyoruz. Kenya projesinde olduğu gibi, Kalenjin'lerin PV teknolojisini nasıl öğrendiğini ve sürdürülebilirlik bilincini nasıl geliştirdiğini görmek bizim için büyük bir zevk” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler