1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Trina Solar’dan EDF'ye düşük karbonlu panel tedariği

Trina Solar’dan EDF'ye düşük karbonlu panel tedariği

Enerji Günlüğü - Çinli güneş enerjisi şirketi Trina Solar, Fransız EDF Renewables şirketine 16 MW kapasiteli ‘özel düşük karbonlu’ Bifacial PV...

Trina Solar’dan EDF'ye düşük karbonlu panel tedariği

Enerji Günlüğü - Çinli güneş enerjisi şirketi Trina Solar, Fransız EDF Renewables şirketine 16 MW kapasiteli ‘özel düşük karbonlu’ Bifacial PV modüllerini tedariğini sağlayacak.

Fotovoltaik (PV) ürünler, uygulamalar ve servisleri sunan Çinli Trina Solar, Fransa'da düşük karbonlu bifacial modüllerin kullanıldığı ilk projede tedarikçi olarak seçildi. EDF Renewables Enerji Kaynakları, CRE4.1 ve CRE4.2 ihalelerinin özel koşulları altında geliştireceği ve Fransa'da düşük CO2 emisyonlu çift cam modülleri kullanılan ilk projeler olan 5 MW’lık Aramon GES ve 11 MW’lık Saint Pargoire GES projeleri için Trina Solar’ın güneş panellerini kullanacak. 

Santraller 8.400'den fazla nüfusun elektrik ihtiyacını 100% yenilenebilir enerjiden karşılayacak ve gelecek 30 yıl boyunca yılda yaklaşık 15.000 ton CO2 salımını engelleyecek. Toplam 16 MW'lık modül teslimatlarının 2019 yılının ilk çeyreğin sonunda tamamlanması bekleniyor.

Trina Solar Avrupa Başkanı Gonzalo de la Viña, Fransa'daki CRE4.1 ve CRE4.2 ihalelerinin belirli kısıtlamaları altında geliştirilen ve Trina Solar’ın düşük CO2 emisyonlu çift cam monokristalin PERC modüllerinin kullanılacağı bu iki projede, EDF Renewables tarafından seçilmekten onur duyduklarını belirtti.

Çift taraflı DUOMAX Twin çift cam tipi fotovoltaik modüller, monokristal PERC hücrelerine sahip ve albedo, montaja bağlı olarak %25'e varan ek enerji kazancı ile toplam elektrik üretimini arttırıyor. 1,500V sistem gerilimi BOS maliyetlerini daha da düşürüyor. Trina Solar'ın çift cam teknolojisi şu ana kadar 26 patentle tanınmış. Modülün yüksek kaliteli güneş camı ve kapsülleme ile yapılan dayanıklı çift cam yapısı, zorlu çevre koşullarına dayanıyor ve güneş hücrelerini güçlü nemden koruyarak, PID'den kaynaklanan enerji kaybını önlüyor (potansiyel kaynaklı bozulma). Ürün çok çeşitli uygulamalara sahip ve tracker sistemleriyle uyumlu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler