1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TrinaTracker’ın küresel yatağı, GES’lerde tasarruf sağlayacak

TrinaTracker’ın küresel yatağı, GES’lerde tasarruf sağlayacak

Güneş enerji santrallerinde kullanılan pek çok sistemi üreten Trina Solar, yeni geliştirilen küresel yatak ile santrallerde tasarruf ettirmeyi amaçlıyor.

TrinaTracker’ın küresel yatağı, GES’lerde tasarruf sağlayacak

Enerji Günlüğü - Güneş enerji santrallerinde kullanılan pek çok sistemi üreten Trina Solar, yeni geliştirilen küresel yatak ile santrallerde tasarruf ettirmeyi amaçlıyor.
Trina Solar’ın güneş santrallerinde kullanılan takip sistemlerini geliştiren iştiraki TrinaTracker,  yeni geliştirilen ve ’küresel yatak’adı verilen üç boyutlu takip sağlayan dayanıklı komponentini bir belge yayınlayarak tanıttı. Belgede yatağın geometrik tasarımının dış mekanlarda geçirdiği  testlerden başarıyla çıktığı anlatıldı.
Buna göre geleneksel silindirik yataklara kıyasla şartlara daha kolay uyum sağlayıp, yanlış hizalamanın getirdiği ek sürtünme riskini ortadan kaldıran üç boyutlu sistem, kurulumda zaman ve maliyetten tasarruf sağlıyor.
Belgeye göre 10 yıldan uzun bir süredir toplamda 6 GW kurulu güçte denemeleri yapılan sistem dayanıklılığını kanıtlamış durumda. İspanya’nın Zaragoza kentine Zuera projesinde 2008 yılından bu yana kullanılan küresel sistemin bugüne kadar herhangi bir arızası görülmedi. Küresel yatak, aynı firmanın ürettiği Agile 1P ve Vanguard 2P serisi takip sistemleriyle uyumlu olarak kullanılıyor.
 

Önceki ve Sonraki Haberler