1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Trump: Avrupa ABD’nin çok büyük LNG alıcısı olacak

Trump: Avrupa ABD’nin çok büyük LNG alıcısı olacak

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa’nın ABD’den büyük miktarlarda LNG almak istediğini ve kendilerinin de çok miktarda gaza sahip olduklarını...

Trump: Avrupa ABD’nin çok büyük LNG alıcısı olacak

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa’nın ABD’den büyük miktarlarda LNG almak istediğini ve kendilerinin de çok miktarda gaza sahip olduklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Transatlantik ticaret savaşlarını önlemek için ile yaptığı toplantıda ülkesinin kaya gazı devrimine işaret ederek, Avrupa’nın ABD’nin büyük bir LNG alıcısı olacağını söyledi. Trump, “ Büyük bir alıcı olacaklar ve enerji kaynaklarını çeşitlendirebilecekler” ifadesini kullandı.

Jean-Claude Juncker ise Avrupa’nın ABD’den LNG ithalatı için daha fazla LNG terminali inşa edeceğini söyledi. Junker’in bu sözleri üzerine Trump, “Bunu yapmayı çok istiyorlar, bizde de çok fazla var.” dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın tahminlerine göre, Avrupa'nın LNG ithalatı, 2040 yılına kadar 2016 yılına göre neredeyse yüzde 20 oranında artacak. Avrupa’nın en büyük doğal gaz tedarikçisi olan Rusya ABD ve Katar doğal gazı ile rekabet edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler