1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Trump’ın ilk ulusa seslenişinde enerjiye tek bir cümle!

Trump’ın ilk ulusa seslenişinde enerjiye tek bir cümle!

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, ilk ulusa sesleniş konuşmasında enerjiye tek bir cümle ile değindi. Trump, "Amerikan enerjisine ve güzel temiz...

Trump’ın ilk ulusa seslenişinde enerjiye tek bir cümle!

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, ilk ulusa sesleniş konuşmasında enerjiye tek bir cümle ile değindi. Trump, "Amerikan enerjisine ve güzel temiz kömüre karşı yürütülen savaşı sona erdirdik.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ilk "Ulusa Sesleniş" konuşmasını gerçekleştirdi. Trump, ilk ulusa sesleniş konuşmasının büyük bölümünü ekonomiye ayırmasına rağmen 80 dakikalık konuşması sırasında enerjiden yalnızca bir cümle ile bahsetti. Trump, "Amerikan enerjisine ve güzel temiz kömüre karşı yürütülen savaşı sona erdirdik.” dedi.

Konuşmasında yenilenebilir enerjiye ve iklim değişikliğine hiç bir şekilde değinmemesi ve kömüre ‘güzel’ ve ‘temiz’ ifadeleri kullanması ise özellikle bilim insanları ve çevreciler tarafından sosyal medyada tepki ile karşılandı.

Çin ve Rusya’yı ekonomik rakip olarak ilk kez ifade eden Trump konuşmasında ayrıca, İran'la nükleer anlaşmanın yeniden ele alınması konusunda ABD Kongresine çağrıda bulunduğunu dile getirdi.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler