1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Trump'tan dışişlerinde Rusya ile yakınlaşma hamlesi

Trump'tan dışişlerinde Rusya ile yakınlaşma hamlesi

Enerji Günlüğü - ABD'de Başkan seçilen Donald Trump'ın, Rusya ile yakın ilişkileri olan ExxonMobil’in Başkanı Rex Tillerson’u ülkenin yeni Dışişleri...

Trump'tan dışişlerinde Rusya ile yakınlaşma hamlesi

Enerji Günlüğü - ABD'de Başkan seçilen Donald Trump'ın, Rusya ile yakın ilişkileri olan ExxonMobil’in Başkanı Rex Tillerson’u ülkenin yeni Dışişleri Bakanı olarak aday göstermeye hazırlandığı kaydedildi.

Amerikanın Sesi Radyosu'nun haberine göre, ABD'de Başkan seçilen Donald Trump’ın yardımcıları resmen açıklanmasa da Trump’ın dünyanın en büyük uluslararası petrol ve gaz şirketi ExxonMobil’in CEO’su Rex Tillerson’u Dışişleri Bakanlığı’na aday göstereceğini belirttiler. 

Kabinesini şekillendirme çalışmaları yürüten Trump'a göre, Rex Tillerson’un dünya genelindeki bağlantıları çok güçlü ve Rusya ile yaptığı petrol anlaşmaları oldukça başarılı.  Trump, Tillerson’un birçok dünya liderini bildiğini ve onları çok iyi tanıdığını kaydetti. Fakat, Tillerson’un serbest ticarete ve Amerika’nın Ortadoğu’da genişlemesine verdiği destek Trump’ın seçim kampanyasındaki söylemleriyle çelişiyor.

Bugün altı kıtada 50 kadar ülkede iş faaliyet gösteren ExonMobil’in CEO’su Tillerson’ın Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de yakın ilişkileri var. ExxonMobil, 2011’de Rus petrol şirketi Rosneft ile üretim anlaşması imzaladı. Tillerson’un Rusya ile imzaladığı petrol anlaşmasırının ardından Kremlin onu 2013’te yabancılara verilen“Dostluk ödülü” ile ödüllendirdi. 

Trump'ın şekillenmekte olan yeni kabinesinde geçen adlar çevrecileri de oldukça endişelendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler