1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TSKB Avusturya`dan ENVER kredisi buldu

TSKB Avusturya`dan ENVER kredisi buldu

Enerji Günlüğü - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avusturya Kalkınma Bankası'ndan (OeEB) yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredisi sağladı.TSKB'den...

TSKB Avusturya`dan ENVER kredisi buldu

Enerji Günlüğü - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avusturya Kalkınma Bankası'ndan (OeEB) yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredisi sağladı.

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında kullanılmak üzere Avusturya Kalkınma Bankası’ndan (Oesterreichische Entwicklungsbank, OeEB) 20 milyon Euro tutarında kaynak sağlandı. Devlet garantisi olmaksızın sağlanan kredinin vadesi 12 yıl olarak belirlendi.

TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök, TSKB'nin bu yıl uluslararası piyasalardan sağladığı yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredilerinin toplam 570 milyar Euro’ya ulaştığını söyledi.

OeEB Yönetim Kurulu Üyesi Andrea Hagmann da yenilenebilir enerji üretimiyle enerji ve kaynakların verimli kullanıldığı projelere destek verdiklerini belirterek "TSKB, Türkiye’de söz konusu stratejik alanları desteklemek için ideal iş ortağımızdır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler