1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TSKB üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

TSKB üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

TSKB, finans sektöründeki ilk GRI A+ onaylı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı.

TSKB üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Enerji Günlüğü - TSKB, finans sektöründeki ilk GRI A+ onaylı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı.

Çevre ve sürdürülebilir bankacılık konularında çok sayıda örnek uygulamayla sektöründe öncü rol üstlenen TSKB, üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

TSKB’nin 2011-2012 döneminde, ekonomi, çevre ve yönetim alanlarındaki sürdürülebilirlik performansını değerlendiren rapor, ilk kez, Küresel Raporlama Girişimi (GRI)* A+ düzeyinde hazırlandı. Raporun ‘+’ seviyesinde olması, Banka’nın sürdürülebilirlikle ilgili tüm performans gerçekleşmelerinin dış denetimden başarılı bir şekilde geçmiş olduğunu gösteriyor.

Halen Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası konumunda olan TSKB, tüm bankacılık faaliyetlerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde Türk özel sektörünün geleceği tüketmeden üretmesi ve büyümesi için destek vermeyi hedefliyor.

TÜRKAKIN: “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BANKACILIK ALANINDA SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ.”

TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “2000’li yılların başından bu yana sürdürülebilirlik projelerimizle bankacılık sektörüne öncülük ediyoruz. Tüm kredi süreçlerimizde çevresel risk ölçümü yapıyor, Türk özel sektörünün düşük karbonlu ve daha verimli bir üretim düzeyine geçişi için finansal destek ve danışmanlık sağlıyoruz. Bu yöndeki kararlı çalışmalarımız ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına hizmet ederken, yatırımcılarımızın uluslararası rekabet gücünün de artmasını sağlıyor.” dedi.

Türkakın, açıklamalarına şöyle devam etti: “UNEP FI, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Karbon Saydamlık Projesi gibi pek çok uluslararası inisiyatife destek veriyoruz. Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporumuz GRI tarafından A+ seviyede onaylanarak sektörde bir ilk oldu. Sürdürülebilir bankacılık faaliyetlerini global standartlarda hayata geçiren bir banka olarak Türk iş dünyasında sürdürülebilirliği yaygınlaştırmak için diğer tüm finans kuruluşları ile güç birliği içinde olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yolda deneyimlerimizi paylaştığımız sürece, ülkemizin ve dünyamızın geleceği için yaratacağımız olumlu etki çok daha büyük olacaktır.”

Kutu

*GRI Nedir?

GRI (Küresel Raporlama Girişimi), BM Çevre Programı (UNEP) ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) gibi programlar ile yakın iş birliği içinde çalışan ve dünya çapında faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. GRI’ın temel misyonu, küresel olarak uygulanabilir bir “Sürdürülebilirlik Raporlaması Rehberi” oluşturarak sürdürülebilirlik raporlarının finansal raporlar gibi rutin ve karşılaştırılabilir olmasını yaygınlaştırmaktır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler