Enerji Günlüğü - TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) ve Rönesans Enerji A.Ş’nin iştiraki olan Rönesans REH Enerji Hizmetleri A.Ş arasında yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla toplam 54,4 milyon euro tutarında yeni bir finansman anlaşması imzalandı.
Finansman, İzmir’deki 35 MW’lık lisanssız RES ve Kırşehir’deki 15,6 MW’lık lisanssız arazi tipi GES projeleri için tahsis edilirken her iki proje de ilgili grup şirketinin öz tüketimine yönelik geliştirilecek. Yatırım kredisi, RES projesi için 42,5 milyon Euro tutarında 8,5 yıl vadeli, GES projesi için ise 11,9 milyon Euro tutarında 8 yıl vadeli olacak.
“DESTEĞİMİZİ ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”
TSKB Genel Müdürü Ozan Uyar, “Rönesans Enerji ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde, ülkemizin çevre dostu üretim kapasitesinin artmasına ve enerji sektöründe sürdürülebilirlik bilincinin güçlenmesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu alandaki yatırımlarımızla çok yönlü kalkınmaya desteğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Rönesans Holding Enerji Grup Başkanı Emre Hatem ise, “Uygun koşullu finansman yaratma kabiliyetimiz ile Türkiye’nin en büyük lisanssız RES projesini hayata geçiriyoruz. Hedefimiz 2028 yılında yenilenebilir enerjide 2.000 MW’lık kurulu güce ulaşmak” diye konuştu.





