1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TSKB`den enerji yatırımlarına taze kaynak

TSKB`den enerji yatırımlarına taze kaynak

Enerji Günlüğü - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), enerji ve kaynak verimliliği projelerinde kullandırmak üzere, KfW Kalkınma Bankası’ndan 100...

TSKB`den enerji yatırımlarına taze kaynak

Enerji Günlüğü - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), enerji ve kaynak verimliliği projelerinde kullandırmak üzere, KfW Kalkınma Bankası’ndan 100 milyon Euro tutarında kredi sağladı.

TSKB’den yapılan açıklamaya göre, Banka ile KfW Kalkınma Bankası arasında, enerji ve kaynak verimliliği projelerinin finansmanında kullanılmak üzere 100 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzalandı. Taraflar anlaşmaya dün (20 Kasım Çarşamba) itibariyle imza koydu.

TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın konuya ilişkin açıklamasında Türk özel sektörünün global rekabet gücünü artırmak için çalıştıklarını belirtti. Bu doğrultuda KfW’den temin edilen 100 milyon Euro'luk krediyle Türk iş dünyasının enerji ve kaynak verimliliği projelerini, uzun vade ve uygun maliyet imkanlarıyla destekleyacaklerini ifade eden Türkakın, "KfW Kalkınma Bankası’nın devlet garantisi aramaksızın Bankamıza sağlamış olduğu finansman desteği, hem Türkiye’nin büyüyen ekonomisine hem de TSKB’nin yüksek standartlardaki bankacılık anlayışına güvenoyu niteliği taşımaktadır" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler