1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TTK 30 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

TTK 30 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

TTK, daimi statüde çalıştırmak üzere 30 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak.

TTK 30 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

Enerji Günlüğü - TTK, daimi statüde çalıştırmak üzere 30 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2019 yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı çerçevesinde, yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde çalıştırmak üzere Zonguldak İş Kurumu aracılığı ile 12 dökümcü, 4 kaynak işçisi, 2 mekanizasyon ve pres işçisi, 8 talaşlı imalat işçisi, bir ağaç işleri işçisi ve 3 de kalite kontrol işçisi olmak üzere, toplam 30 nitelikli eleman alımı yapacak. 

Başvurular, 21 Ekim 2019 tarihi ile 26 Ekim 2019 tarihleri arasında Zonguldak İş Kurumuna yapılacak. Başvuru yapan adaylar arasından işe alınacak işçileri tespit etmek amacıyla Pratik Uygulama ve Sözlü Sınav yapılacak. 

İşe alınacaklarda aranan özellikler, işçi unvanları ve kadro sayıları şöyle olacak: 

Başvuranlardan 12 kişiye dökümcü kadrosu verilecek. Dökümcü olarak başvuracakların meslek liselerinin endüstriyel döküm, metalurji (metal döküm, izabe) dalından veya metalurji teknolojisi alanı bölümünden mezun olmaları gerekiyor. 

Kaynak işçisi olacak 4 kişinin ise meslek liselerinin kaynakçılık, metal işleri bölümünden veya metal teknolojisinin kaynakçılık dalından mezun olmaları bekleniyor. 

2 kişi de mekanizasyon ve pres işçisi olarak işe alınacak. Bu kişilerin meslek liselerinin makine, tesviye veya makine teknolojisi (endüstriyel kalıpçılık, kalıp, makine bakım onarımcısı), metal teknolojisi (ısıl işlemciliği, çelik yapılandırma ve metal doğrama) bölümlerinin birinden mezun olmaları gerekiyor.

Talaşlı imalat işçisi olarak işe başlatılacak olan 8 kişinin; meslek liselerinin tesviye, torna-tesviye, bilgisayarlı nümerik kontrol (CNC) torna, bilgisayarlı makine imalatçılığı veya bilgisayar destekli üretim bölümünden mezun olmaları şartı isteniyor. 

Ağaç işleri işçisi olarak bir kişi alınacak ve adayların meslek liselerinin ağaç işleri, mobilya ve dekorasyon, ahşap teknolojisi alanı, mobilya ve iç mekan tasarım alanı bölümlerinin birinden mezun olmaları gerekiyor. 

3 kişi de kalite kontrol işçisi unvanıyla işe alınacak. Bu kişilerin meslek liselerinin; tesviye, torna-tesviye, makine bakım onarım, bilgisayarlı nümerik kontrol (CNC) torna, bilgisayarlı makine imalatçılığı veya bilgisayar destekli üretim bölümünden mezun olmaları şartı aranacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler