1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TTK 34 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

TTK 34 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

TTK, yerüstü işyerlerinde farklı unvanlarla, daimi işçi olarak çalıştıracağı toplam 34 işçi alacak.

TTK 34 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

Enerji Günlüğü - TTK, yerüstü işyerlerinde farklı unvanlarla, daimi işçi olarak çalıştıracağı toplam 34 işçi alacak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve 854 sayılı Deniz İş Kanunu’na tabi daimî işçi statüsünde çalıştırmak üzere Zonguldak İş Kurumu aracılığı ve doğrudan kura çekimi yoluyla toplam 34 nitelikli eleman alacak.

Zonguldak İş Kurumu TTK’nın talebi üzerine 12 Aralık 2022-16 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 günlük ilan yayınlayacak. Başvuracak adayların; başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 35 yaşından gün almamış olması gerekiyor. 

11 GEMİCİ ALINACAK

11 kişinin alınacağı gemici kadrosuna başvuracak olanları lise ve dengi okullardan mezun olmaları gerekiyor. TTK’nın deniz işyerlerinde çalıştırılacak olan bu kadrolara başvuracakların ayrıca gemici ehliyetine, STCW belgesine ve gemi adamı sağlık belgesine sahip olmaları ve bu belgelerin başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıl daha geçerlilik süresi olması gerekiyor. 

8 KİŞİ DEMİRYOLU YOL YAPIM, BAKIM VE ONARIMCISI OLACAK

Demiryolu yol yapım, bakım ve onarımcısı kadrosuna ise 8 kişi alınacak. Bu kadroya başvuracak olanların lise ve dengi okulların; makine, tesviye, tesviyecilik, torna, tornacılık, torna tesviye bölümlerinden; makine teknolojisi alanının sadece makine bakım onarımcısı dalından ya da raylı sistemler teknolojisi alanı raylı sistemler, raylı sistemler makine teknolojisi, raylı sistemler yol teknolojisi dalından mezun olmaları gerekiyor. Bu kadroya başvuran ve kuradan asıl olarak çıkan adaylardan, (eğer sıra gelirse yedek adaylardan da) TTK Beden Gücü Yönergesine göre yaptırılacak ilk işe giriş sağlık muayenesinin yanında ayrıca Psikoteknik Değerlendirme Raporu da istenecek.

TREN MAKİNİSTİ KADROSUNA 3 KİŞİ

Tren Makinisti kadrosuna da 3 kişi alınacak. Bu kişilerin lise ve dengi okulların; motor, motor (benzinli), motor (dizel), motorculuk bölümünden veya motorlu araçlar teknolojisi alanının sadece iş makineleri dalından ya da raylı sistemler teknolojisi alanı raylı sistemler, raylı sistemler makine teknolojisi, raylı sistemler yol teknolojisi dalından mezun olmaları gerekiyor. Bu kadroya başvuran ve kuradan asıl olarak çıkan adaylardan da (eğer sıra gelirse yedek adaylardan da) TTK Beden Gücü Yönergesine göre yaptırılacak ilk işe giriş sağlık muayenesinin yanında ayrıca Psikoteknik Değerlendirme Raporu da istenecek.

3 GEMİ MAKİNE KONTROLÖRÜ ALINACAK

3 kişinin alınacağı Gemi makine Kontrolörlüğü kadrosu için lise ve dengi okullardan mezun olma şartı aranıyor. TTK’nın deniz işyerlerinde çalıştırılacak olan bu kadrolara başvuracakların en az sınırlı baş makinist ehliyetine, STCW belgesine ve gemi adamı sağlık belgesine sahip olmaları ve bu belgelerin başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıl daha geçerlilik süresi olması gerekiyor. 

RAYLI SİSTEM ARAÇLARI MEKANİK BAKIM VE ONARIMCISI 2 KİŞİ

Raylı sistem araçları mekanik bakım ve onarımcısı kadrosuna da 2 kişi alınacak. Adayların lise ve dengi okulların; motor, motor (benzinli), motor (dizel), motorculuk bölümünden veya motorlu araçlar teknolojisi alanının sadece iş makineleri dalından mezun olmaları gerekiyor. 

2 KUVVETLİ AKIM TESİSATÇISI ALINACAK

Kuvvetli akım tesisatçısı olarak 2 kişi alınacak ve bu adayların lise ve dengi okulların; elektrik, elektrikçilik, elektrik-elektronik bölümlerinden veya elektrik-elektronik teknolojisi alanı elektrik tesisatçılığı, elektrik tesisatları ve pano montörlüğü dalından mezun olmaları gerekiyor. Bu işçiler TTK’nın yerüstü işyerlerinde 15-35kV Yüksek Gerilim tesislerinde çalıştırılacaklar; dolayısıyla Bakanlıkça yetkilendirilmiş kurumlardan aldıkları Kuvvetli Akım Tesislerinde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesine (EKAT) sahip olmaları gerekiyor. 

ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRÜ 2 KİŞİ

2 kişinin alınacağı elektrik tesisatları ve pano montörlüğü kadrosuna başvuracak olanların lise ve dengi okulların; elektrik, elektrikçilik, elektrik elektronik bölümünden veya elektrik elektronik teknolojisi alanı elektrik tesisatçılığı, elektrik tesisatları ve pano montörlüğü dalından mezun olmaları gerekiyor. 

NUMUNECİ-MADEN OCAĞI KADROSUNA 3 KİŞİ

Numuneci-Maden ocağı kadrosu için de 3 kişi alınacak. Bu kişilerin de lise ve dengi okulların; kimya, kimya teknolojisi alanı kimya laboratuvarı, kimya proses dalından mezun olmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler