1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TTK 64 eski hükümlü işçi alacak

TTK 64 eski hükümlü işçi alacak

TTK, Zonguldak ve Bartın’da çalıştırmak üzere, eski hükümlü kontenjanından 64 kişiyi işe alacak. 

TTK 64 eski hükümlü işçi alacak

Enerji Günlüğü - TTK, Zonguldak ve Bartın’da çalıştırmak üzere, eski hükümlü kontenjanından 64 kişiyi işe alacak. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Bartın’daki işyerlerinde çalışacak 11 kişi ve Zonguldak’taki işyerlerinde çalışacak 53 kişi olmak üzere toplam 64 eski hükümlü işçiyi işe alacak. İşe alınacak olanların 26’sı şöför; 14’ü meydan ve çevre işçisi; 12’si, lavuar işçisi; 7’si demiryolu işçisi ve 5’i de aşçı olarak görevlendirilecekler. 

Şöför olarak çalışacak olanların 1997 tarihinden önce ejhliyet almışlar ise E sınıf; 1997 ve sonrasında ehliyet almışllar ise CE/D veya C/DE sınıfı ehliyet sahibi olmaları gerekiyor. 

Meydan ve çevre işçisi olarak çalışacakların Sıcak Su Kazan Ateşçi Belgesine; Aşçı olarak çalışacak olanların da Aşçı Belgesine sahip olmaları gerekiyor. 

Bu kapsamda TTK’da işe girmek isteyenlerin, 20 Ocak 2020 ile 24 Ocak 2020 tarihleri arasında, 3 kişilik şoförlük görevi; 6 kişilik lavuar işçiliği görevi; bir kişilik aşçılık görevi ve bir kişilik meydan ve çevre işçiliği görevi için Bartın İş Kurumu Müdürlüğüne, diğer 53 görev için de Zonguldak İş Kurumu Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. 

TTK, başvuruları aldıktan sonra kimlerin işe alınacağını; Bartın’da görevlendirilecek olanlar için 04 Şubat 2020 günü saat 10.00’da, Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi Müdürlüğü, Sinema Salonu’nda; Zonguldak’ta görevlendirilecek olanlar için de 15 Şubat 2020 günü, saat 10.00’da TTK İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda noter huzurunda kura ile belirleyecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler