1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TTK metan gazı işletme sahasının bazı haklarını TPAO’ya verdi

TTK metan gazı işletme sahasının bazı haklarını TPAO’ya verdi

TTK Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’daki metan gazı işletme sahasına ilişkin bazı haklarını TPAO’ya devretti.

TTK metan gazı işletme sahasının bazı haklarını TPAO’ya verdi

Enerji Günlüğü - TTK Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’daki metan gazı işletme sahasına ilişkin bazı haklarını TPAO’ya devretti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’da sahip olduğu metan gazı işletme sahasının bazı haklarını; önce metan gazı işletme ruıhsatı almak ve bu ruhsata ilişkin bazı haklarını devrederek Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) lehine bir imtiyaz sahası oluşturmak suretiyle devrettiğini bildirdi. 

RUHSAT TTK'DA KALACAK

TPAO’nun talebiyle gerçekleşen devir protokolü, TTK’nın söz konusu sahada metan gazı işletme ruhsatı almasını; TPAO’ya ruhsat devri yapılmaksızın arama, etüd ve işletme yapmak üzere hak tesisi yapılmasını; TPAO’nun hak tesisi yapılan arazilerde pilot proje yürütmesini kapsıyor. 

TPAO’nun metan gazıyla ilgili çalışma yürüteceği alanlarda aynı zamanda TTK’nın maden çalışmaları da yapılacak olursa; TTK, TPAO’nun talep ettiği önlemleri almakla yükümlü olacak. TPAO ise metan gazı işletme ruhsatının alınması ve hak tesisi işlemleriyle ilgili vergi, resim, harç ile TTK’ya ödenecek bedel de dahil olmak üzere arama, işletme ve sonlandırma aşamalarına ilişkin her türlü masrafı üstlenecek.  

MAPEG, yaptığı açıklamada TTK ile TPAO arasında yapılan sözleşme hükümlerinin, devlete hiçbir mükellefiyet oluşturmamak kaydıyla; TPAO lehine bir hak ve TTK aleyhine bir takyit olarak Petrol Siciline tescil edildiğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler