1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TÜBA: Türkiye sürdürülebilir bir enerji ekonomisinin sayfasını doğalgazla açacak

TÜBA: Türkiye sürdürülebilir bir enerji ekonomisinin sayfasını doğalgazla açacak

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Karadeniz’de bulunan 320 milyar m3’lük doğalgaz kaynağı ile Türkiye’nin sürdürülebilir bir enerji ekonomisinin de sayfasını açacağını söyledi. 

TÜBA: Türkiye sürdürülebilir bir enerji ekonomisinin sayfasını doğalgazla açacak

Enerji Günlüğü - TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Karadeniz’de bulunan 320 milyar m3’lük doğalgaz kaynağı ile Türkiye’nin sürdürülebilir bir enerji ekonomisinin de sayfasını açacağını söyledi. 

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Karadeniz’de bulunan 320 milyar m3’lük doğalgazın, Türkiye’nin her alanda açılımına, gelişimine ve büyümesine katkı sağlayabilecek bir potansiyel olduğunu kaydetti. Geçmişte enerjinin hem savaşlara hem barışlara hem de bölgesel çıkmazlara neden olan bir etken olduğunu ve bu etkene artık sahip olan Türkiye’nin kendi enerji arz güvenliğini de büyük oranda kontrol altına alabilme kabiliyetine erişmek için imkân bulacağına inandığını ifade eden Prof. Şeker “Doğalgazın birçok sektörde son ürün olarak kullanımı, farklı seçeneklerde depolanması ve taşınması da çalışılması gereken konular arasında yer alıyor. Burada sıvılaştırılmış seçenekler büyük önem arz ediyor. Enerji bağımsızlığımıza katkı sağlayacak doğalgaz kaynağı ile Türkiye sürdürülebilir bir enerji ekonomisinin de sayfasını açacak” dedi. 

ÜLKEMİZ ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI ARAYIŞINDA KARARLI

Prof. Şeker ayrıca ekonomik büyüme ve kalkınma için önemli faktörlerden birisi olan enerjiye duyulan ihtiyacın Türkiye’nin en büyük ithalat kalemlerinden birisi olduğunu ifade etti. Alternatif enerji kaynaklarının enerji maliyetlerinin düşürülmesinin, üretim sektöründe Türkiye’yi dünya piyasalarında daha rekabetçi konuma getireceğini ve istihdama da katkı sağlayacağını söyleyen Şeker, güneş ve rüzgâr enerjisi santralleri, nükleer enerji yatırımları, Oruç Reis, Fatih, Yavuz, Kanuni gemilerinin sondaj çalışmaları da gösteriyor ki; ülkemiz alternatif enerji kaynakları arayışında adımlarını oldukça kararlı atıyor, tüm imkân ve fırsatları değerlendiriyor dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler