1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TÜİK: Mayıs enflasyonu ücretsiz doğal gaz ile düşecek 

TÜİK: Mayıs enflasyonu ücretsiz doğal gaz ile düşecek 

Mayıs ayı TÜFE hesaplanmasında doğalgaz için "sıfır fiyat" yöntemi uygulanacak. TÜİK bunun enflasyonu kuvvetli bir şekilde indireceğini açıkladı. 

TÜİK: Mayıs enflasyonu ücretsiz doğal gaz ile düşecek 

Enerji Günlüğü - TÜİK, doğalgazın bir ay ücretsiz verilmesi nedeniyle Mayıs ayında TÜFE hesabında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak. 2023 Haziran ve 2024 Mayıs arasında da 25 metreküp üstündeki doğalgaz için ödenen fiyat dikkate alınacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Mayıs ayı TÜFE hesaplanmasında doğalgaz için "sıfır fiyat" yöntemi uygulanacağını açıkladı. Bu kararın, Mayıs ayında doğalgazın bir ay ücretsiz verilmesi nedeniyle alındığı kaydedildi.

2023 Haziran ve 2024 Mayıs arasındaki TÜFE hesaplamasında ise 25 metreküpe kadar doğalgaz tüketimi için yapılacak indirim dikkate alınacak. TÜFE hesaplaması, 25 metreküp üstündeki doğalgaz için ödenen fiyat dikkate alınacak.

MAYIS ENFLASYONU KUVVETLİ BİR ŞEKİLDE DÜŞECEK

TÜİK, bu değişikliğin Mayıs ayı enflasyonunu kuvvetli bir şekilde indireceğini, ancak doğalgaz tüketiminin artacağı yıl sonuna doğru enflasyonu artıracağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler