1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TÜİK, sürdürülebilir kalkınma veri portalını açtı

TÜİK, sürdürülebilir kalkınma veri portalını açtı

TÜİK, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını 17 kategoride topladığı ve bu alandaki verileri paylaşacağı internet sitesi http://sdg.tuik.gov.tr"'yi açtı.

TÜİK, sürdürülebilir kalkınma veri portalını açtı

Enerji Günlüğü - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sürdürülebilir kalkınma göstergelerinin daha etkin, görselliği güçlü ve kullanıcı odaklı internet tabanlı bir platformda yayımlanması amacıyla hazırladığı ‘Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri Web Portalı’nı hayata geçirdi. 

25 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde kabul edilen ''Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemi'', 2016-2030 dönemini kapsayan 15 yıl boyunca tüm dünyada insanların refah içinde yaşaması için takip edilecek amaçları ve bu amaçlara ulaşmak için gerekli araçları içeren bir eylem planıdır. Bu eylem planı, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı, 169 hedef ve 248 tekrarlı (232 tekil) göstergeye dayanıyor. 

Türkiye’ye ilişkin olan bu kapsamdaki veriler artık TÜİK'in yeni portalı üzerinden takip edilebilecek. TÜİK bu alanda bundan sonra haber bülteni yayımlanmayacak.

Portalda verilerin sunulacağı 17 amaç şöyle:

”Yoksulluğa son", “Açlığa Son”, “Sağlıklı ve kaliteli yaşam", “Nitelikli Eğitim”, “Temiz Su ve Sanitasyon”, “Toplumsal cinsiyet eşitliği", "Erişilebilir ve Temiz Enerji", “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Eşitsizliklerin Azaltılması", "Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar", "Sudaki yaşam", “Karasal Yaşam”, “Sanayi, Yenilikçilik ve altyapı”, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim, “İklim Eylemi” ve “Amaçlar İçin Ortaklıklar.”  

Portala "http://sdg.tuik.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler