1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tüketici planlı kesintileri sosyal medyada 48 saat önce öğreniyor

Tüketici planlı kesintileri sosyal medyada 48 saat önce öğreniyor

Enerji Günlüğü – GDZ Elektrik, planlı bakım ve iyileştirme çalışmalarını sosyal medya hesaplarıyla tüketicilere duyurmaya başladı.GDZ Elektrik...

Tüketici planlı kesintileri sosyal medyada 48 saat önce öğreniyor

Enerji Günlüğü – GDZ Elektrik, planlı bakım ve iyileştirme çalışmalarını sosyal medya hesaplarıyla tüketicilere duyurmaya başladı.

GDZ Elektrik Dağıtım AŞ, İzmir ve Manisa illerinde hizmet verdiği 5,6 milyon tüketicisine; planlı bakım ve iyileştirme çalışmalarını, sosyal medya hesapları üzerinden, 48 saat önce haber vermeye başladı. 

PLANLI BAKIM VE İYİLEŞTİRME NEDİR?

Planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları, belirlenen gün ve sürede bir dizi hizmet nedeniyle uygulanıyor. Elektrik dağıtım hatlarının bakım, onarım ve yenileme çalışmaları ile beraber yeni yatırım projelerinin devreye alınması esnasında programlı kesinti yapılmasına ihtiyaç duyuluyor. Can, mal ve çevre güvenliğinin sağlanması amacıyla ve mevcut yasal düzenlemeler gereği, elektrik yüklü hatlarda çalışma yapılması mümkün olmadığı için elektrik kesintisi yapılıyor. 

#gdzelektrikbilgiveriyor etiketiyle sosyal medya platformlarında planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları hakkında yeni bir paylaşım serisine başlayan şirket, planlı kesintilerle ve öngörülemeyen kesintilerin farkını, bir bölgede neden planlı bakım ve iyileştirme çalışması yapıldığını ve elektrik dağıtım hizmetiyle ilgili tüketicinin pek fazla bilmediği çeşitli diğer bilgileri paylaşıyor. 

Şirket, SCADA Merkezi ile hizmet verilen illerdeki elektrik dağıtım hatlarını her an takip ediyor ve analizler yapıyor. BU takip sistemi sayesinde hem planlı bvakım ve iyileştirme çalışmaları hızlı ve güvenli şekilde yürütülüyor hem de öngörülemeyen kesintilere çok kısa sürede müdahale edilebiliyor. 

Şirketin Android ve IOS platformlarında kullanılan ücretsiz mobil uygulamaları da bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler