1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tüketici sayaç değişimine para ödemeyecek!

Tüketici sayaç değişimine para ödemeyecek!

Enerji Günlüğü - 10 yılını doldurduğu için değiştirilmesi zorunlu olan elektrik sayaçları için tüketiciden para alınmayacak. Dağıtım şirketleri...

Tüketici sayaç değişimine para ödemeyecek!

Enerji Günlüğü - 10 yılını doldurduğu için değiştirilmesi zorunlu olan elektrik sayaçları için tüketiciden para alınmayacak. Dağıtım şirketleri de yatırım olarak göstererek, vergilendirmeyle ilgili düzenlemeden yararlanacak. 

Yasa gereği 10 yılı doldurduğu için değiştirilmesi gereken sayaçların paralarıyla ilgili belirsizlik sona erdi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, paranın tüketicilerden alınmayacağını açıkladı. Dağıtım şirketlerinin sayaç değişimini yatırım olarak göstereceğini vurgulayan Yıldız, bunun da vergilendirmeye yönelik bir düzenlemeyle çözüleceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 25 milyon tüketiciyi yakından ilgilendiren elektrik sayaçlarının değişimi konusunda, “Tüketiciden sayaç parası kesinlikle alınmayacak.” diyerek tüketiciye müjde verdi.Yıldız, dağıtım şirketlerinin sayaç değişimini yatırım olarak göstereceğini ve bunun da vergilendirmeyle ilgili bir tasarrufla çözüleceğini bleirterek, dağıtım şirketlerine de bu konuda kolaylık tanınacağının bilgisini verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler