1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tüm arıtma tesisleri elektrikte sanayi abonesi sayılacak

Tüm arıtma tesisleri elektrikte sanayi abonesi sayılacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte bütün arıtma tesislerinin sanayi abone grubu kapsamında sayılmasını kararlaştırdı.Enerji...

Tüm arıtma tesisleri elektrikte sanayi abonesi sayılacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte bütün arıtma tesislerinin sanayi abone grubu kapsamında sayılmasını kararlaştırdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararı yayımladı. Karar, bunan böyle bütün arıtma tesislerinin sanayi abone grubu kapsamında değerlendirileceği hükmünü getiriyor. 

Arıtma tesislerinin sanayi abone grubunda sayılması için daha önce sanayi faaliyetine ilişkin kurulmuş olmak veya mahalli idarelere ait olmak şartları gerekiyordu. 

Usul ve Esasların “Abone Gruplarının Tanımı ve Tespiti” başlıklı ikinci bölümünde yer alan “Sanayi Abone Grubu” başlıklı 3. maddesinin 7. Fıkrasına getirilen söz konusu değişiklik, şu hükmü getirdi: “Gerekli ölçü düzenini sağlamaları ve belgelemeleri halinde, çevre ve insan sağlığını korumak üzere içme suyu ve/veya alıcı ortama verilen sıvı, gaz ve katı zehirli ve zararlı atıkların arıtılması amacıyla kurulan her türlü arıtma tesisi sanayi abone grubu kapsamındadır. Bu tesislere entegre olan ve bağımsız olarak faaliyet göstermesi mümkün olmayan diğer tesisler de arıtma tesisleri ile aynı şekilde sanayi abone grubu kapsamındadır”. 

HAYVANCILIK TESİSLERİ DE TARIMSAL ABONE KAPSAMINDA

Bir başka değişiklik de Tarımsal Sulama Abone Grubunu tarif eden 5. maddenin 3. fıkrasında gerçekleşti. Bu değişiklik, daha önce sadece örtüaltı (sera) işletmeleri için getirilen düzenlemenin kapsamını, hayvancılıkla (büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı) ilgili tesisleri de içerecek şekilde genişletti. 

İlgili düzenleme şu şekliyle yayınlanarak yürürlük kazandı: “Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili birimlerinden alınan belge kapsamında faaliyette bulunan süt toplama merkezleri, büyükbaş besi işletmeleri, büyükbaş süt işletmeleri, küçükbaş işletmeleri, etlik tavuk kümesi, yumurtacı tavuk kümesi, damızlık kümesi, kuluçkahane işletmeleri ve seralar da bu abone grubuna dahildir”. 

Önceki ve Sonraki Haberler