1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tunceli`den akıllı elektrikli otomobil projesi

Tunceli`den akıllı elektrikli otomobil projesi

Enerji Günlüğü - Tunceli ve Fırat üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerin hazırladığı "Ters Relüktans Motorlu, Elektrikli Otomobilin Tasarımı,...

Tunceli`den akıllı elektrikli otomobil projesi

Enerji Günlüğü - Tunceli ve Fırat üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerin hazırladığı "Ters Relüktans Motorlu, Elektrikli Otomobilin Tasarımı, İmalatı ve Kontrolü" projesi, TÜBİTAK tarafından onaylandı.

TÜBİTAK tarafından Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve yaklaşık 1 milyon lira bütçeli proje kapsamında, "akıllı aracın" 24 ayda tasarlanıp imal edilmesi ve "Ters Relüktans Motorlu, Elektrikli Otomobilin Tasarımı, İmalatı ve Kontrolü" projesinin 24 ayda bitirilmesi ve 6 ay da test edilmesi planlanıyor.

Tunceli Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeki Omaç, hazırladıkları projeyle, tamamen yerli elektrikli otomobil hedefinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak araştırmalar yapılacağını söyledi. Gelişen teknolojilere yatırım yapılması gerektiğini belirten Omaç, "Hem ilimizi hem ülkemizi ileri taşımamız lazım. Bu, ciddi bir projedir. TÜBİTAK'ın da buna destek vermesi çok isabetli ve yerinde. Tunceli Üniversitesinin de böyle bir projede yer alması çok önemli. Dört yıllık geçmişi olan bir üniversite böyle çalışmalar yapıyor. Bunun üniversite açısından çok prestij getirecek bir çalışma olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler