1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TuNur, Tunus’ta güneşten elektrik üretip ihraç edecek

TuNur, Tunus’ta güneşten elektrik üretip ihraç edecek

Yenilenebilir enerji geliştirme şirketi TuNur, Tunus'ta 1,5 milyar dolar yatırımla 500 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kurmayı planlıyor.  

TuNur, Tunus’ta güneşten elektrik üretip ihraç edecek

Enerji Günlüğü - İngiltere kökenli yenilenebilir enerji şirketi TuNur, Tunus'ta ihracat odaklı 500 MW'lık bir güneş enerjisi santrali kuracak. 

Tunus ve Akdeniz bölgesinde yenilenebilir enerji yatırımlarına odaklanan İngiltere kökenli ve Tunus merkezli TuNur şirketi, Tunus’ta 500 MW kapasiteli büyük bir güneş enerjisi yatırımı planlıyor. Tunus haber ajansı TAP'ın verdiği bilgiye göre, yatırım planı TuNur CEO'su Daniel Rich'in Tunus Ekonomi ve Planlama Bakanı Samir Saied ile görüşmesi sırasında açıklandı. Kurulacak güneş enerjisi santrali için 1,5 milyar dolar yatırım yapılması ve tesisin Kebili ve Gabes vilayeti sınırları içinde kurulması amaçlanıyor. Santralde üretilen elektrik ihraç edilecek.

Şirket, mevcut durumda Gabes vilayetinde 10 MW’lık güneş santrali kuruyor. Santralin bu yılın sonuna kadar ticari faaliyetlerine başlaması bekleniyor. 

TuNur, solar PV, solar CSP, iletim ve yeşil hidrojen projelerinden oluşan yenilenebilir enerji portföyünü 2030 yılına kadar 12 bin MW kurulu güce çıkarmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler