1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüplerin tasarım ve imalatında standart değişikliği

Tüplerin tasarım ve imalatında standart değişikliği

Enerji Günlüğü  – Tüpler-Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin - Taşınabilir - Tekrar Doldurulabilir - Çelikten, Kaynaklı - Tasarım ve...

Tüplerin tasarım ve imalatında standart değişikliği

Enerji Günlüğü  – Tüpler-Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin - Taşınabilir - Tekrar Doldurulabilir - Çelikten, Kaynaklı - Tasarım ve İmalat” standardı revize edildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu günkü resmi gazetede yayınlanan tebliğine göre, 2002 yılında uygulamaya konan TS 55 EN 1442 “Tüpler-Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin - Taşınabilir - Tekrar Doldurulabilir - Çelikten, Kaynaklı - Tasarım ve İmalat”standardı mecburi uygulamadan kaldırıldı. Bu Standard yerine Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından revizyonu hazırlanan TS EN 1442+A1“Tüpler - Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin - Taşınabilir - Tekrar Doldurulabilir - Çelikten, Kaynaklı - Tasarım ve İmalat” standardı imalat ve satış safhalarında zorunlu olarak uygulanacak.

TS EN 1442+A1 standardı, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilebiliyor. TSE’nin ve il temsilciliklerinin iletişim bilgilerine TSE’nin internet sayfasından ulaşılabiliyor.

Yayınlanan tebliğdealtı ay sonra yürürlüğe girecek olan TS EN 1442+A1 Standardının kapsamı aşağıda verilmiştir:

“Bu standard, ortam sıcaklıklarına maruz kalan, 0,5 litreden 150 litreye kadar (150 litre dahil) su kapasitesine sahip, taşınabilir, yeniden doldurulabilir, kaynaklı, çelik LPG tüplerinin imalatı esnasında; tasarım, yapılış ve denenmesiyle ilgili asgari özellikleri kapsar.

Bu standard, sadece dairesel kesitli tüplere uygulanır”.

–TS 55 EN 1442 standardı mecburi uygulamadan kaldırılacağından, 4/2/2000tarihli ve 23954 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi ve TSE Markası Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: ÖSG–2000/13–14) ekinde yer alan “Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi ve TSE Markası Aranacak Mamuller Listesi” nden çıkartılacaktır.

–TS EN 1442+A1 standardı kapsamına giren ürünleri üreten ve satanların bu Tebliğ hükümlerine uymaları zorunludur.

 

Önceki ve Sonraki Haberler