1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tüpraş Bloomberg 2022 Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girdi

Tüpraş Bloomberg 2022 Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girdi

Tüpraş, 2022 yılı Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girdi. 

Tüpraş Bloomberg 2022 Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girdi

Enerji Günlüğü - Tüpraş, 2022 yılı Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girdi. 

Tüpraş, Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği 2022 Endeksi’ne (Global Equality Index-GEI) girdi. 

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarıyla bilinen Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi kapsamında raporlama yapan halka açık şirketler; kadın liderliği ve yetenek havuzundaki kadın oranı, ücret eşitliği, kapsayıcılık kültürü, cinsel tacizle mücadele politikaları ve kadın dostu marka kimliği olmak üzere beş alanda değerlendiriliyor. 

TÜRKİYE’DEN 7 ŞİRKET VAR

Bu alanlardaki performans ve şeffaflıkları çerçevesinde belli bir skorun üstünde not alan şirketler endekse dahil olabiliyor. 11 sektörün bulunduğu endekste; 45 ülke ve bölgeden küresel düzeyde 418 şirket yer alırken, Türkiye’den toplam 7 şirket bulunuyor.

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, “Endekste yer almamızın; şirketimizin kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik kültürünün yaygınlaştırılmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Eşit fırsatlarla çeşitliliği barındıran kapsayıcı bir işyeri yaratmak, sürdürülebilirlik gündemimizin önemli bir hedefi. Tüpraş’ta yaş, cinsiyet, etnik köken, din, engellilik, eğitim ve ulusal köken açısından hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm çalışma arkadaşlarımızın eşit fırsatlara sahip olması en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

HEDEF KADIN VE ERKEK ÇALIŞAN SAYISINI EŞİTLEMEK

Tüpraş’ta hiçbir işin cinsiyeti olmadığını kaydeden Yelmenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, “Her bireyi eşsiz ve farklı kılan özelliklerin bir araya gelerek oluşturduğu zenginliğin, Tüpraş’ı geleceğe taşıyacak en büyük güçlerden biri olduğuna inanıyoruz. Bu inançla, çalışmalarımızı ‘Eşitlik için Enerjimiz Bitmez’ diyerek sürdürecek, bugünün ve geleceğin enerjisini kadın erkek çalışma arkadaşlarımızla birlikte üretmeye devam edeceğiz”.

Genel Müdür İbrahim Yelmenoğlu, halen çalışanların %10’unun kadın olduğunu ve hedeflerinin kadın ve erkek çalışan sayısını eşitlemek olduğunu da sözlerine ekledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler