1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş gaz türbinleri Siemens`e emanet

Tüpraş gaz türbinleri Siemens`e emanet

Enerji Günlüğü - İzmir Aliağa'daki Tüpraş İzmir Rafinerisi gaz türbinlerinin bakımı 13 yıl boyunca Siemens tarafından yapılacak.Türkiye'nin en büyük...

Tüpraş gaz türbinleri Siemens`e emanet

Enerji Günlüğü - İzmir Aliağa'daki Tüpraş İzmir Rafinerisi gaz türbinlerinin bakımı 13 yıl boyunca Siemens tarafından yapılacak.

Türkiye'nin en büyük enerji şirketlerinden Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş), Aliağa'da kurulu İzmir Rafinerisi'ndeki gaz türbinlerinin bakım hizmetleri konusunda Siemens Enerji Üretimi Servisleri ile anlaştı.

Anlaşmaya göre Siemens Enerji Üretimi Servisleri, Tüpraş İzmir Rafinerisi gaz türbinlerine 13 yıl boyunca deneyimli servis personeli ve uzaktan izleme sistemleriyle yedek parça tedarikinden, uzaktan müdahaleye kadar uzanan kapsamlı bir bakım hizmeti sunacak.

Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde 8 yıldır kullanılan Siemens SGT-600 gaz türbini çift şaftlı ve 25 MW gücünde. Türbin sıvı yakıttan doğal gaza kadar birbirinden farklı yakıtlarla da çalışabiliyor.

Siemens Enerji Üretimi Servisleri bünyesindeki küresel ve yerel ekipler müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, 7/24 çalışarak hizmet sunuyor.

Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren uluslararası şirket. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren Siemens, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanıyor. Siemens off-shore rüzgar türbini inşası, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedariki ve enerji iletimi çözümleriyle öne çıkıyor. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümleri de sunuyor.

Medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçileri arasında da yer alan Siemens, laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da faaliyet gösteriyor.

30 Eylül 2014'te sona eren 2014 mali yılında şirketin devam eden faaliyetlerden elde ettiği toplam satış geliri 71,9 milyar Euro'ya, devam eden faaliyetlerden net kârı ise 5,5 milyar Euro'ya ulaşmış durumda. Eylül 2014 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelinde toplam yaklaşık 343 bin kişi istihdam ediyor. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler