1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş ilk 9 ayda net zarar kaydetti

Tüpraş ilk 9 ayda net zarar kaydetti

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, arz-talep dengesizliğinin olduğu ortamda yüksek stokların da etkisiyle zayıf seyreden ürün marjları sebebiyle Tüpraş’ın bu yılın ilk dokuz ayında net zarar kaydettiğini açıkladı.

Tüpraş ilk 9 ayda net zarar kaydetti

Enerji Günlüğü - Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, arz-talep dengesizliğinin olduğu ortamda yüksek stokların da etkisiyle zayıf seyreden ürün marjları sebebiyle Tüpraş’ın bu yılın ilk dokuz ayında net zarar kaydettiğini açıkladı.

Koç Holding, 2020 yılının ilk 9 ayında konsolide bazda toplam 125,7 milyar TL gelir elde ederken 6,1 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi. İlk 9 ay finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, koronavirüs salgını küresel çapta akaryakıt ürünleri talebini etkilemeye devam ederken, Tüpraş’ın ülkenin enerji ihtiyacını başarıyla karşılamayı sürdürdüğünü belirtti. Çakıroğlu, “Tüpraş, normalleşme sürecine paralel yurt içinde artan talebi karşılamaya yönelik üretim artışı gerçekleştirirken, küresel olarak havacılık yakıtları başta olmak üzere arz talep dengesizliğinin sürdüğü bu dönemde, yüksek stokların da etkisiyle zayıf seyreden ürün marjları sebebiyle bu yılın ilk dokuz ayında net zarar kaydetti” ifadesini kullandı.

AYGAZ’DA KURUMİÇİ GİRİŞİMCİLİK ÖRNEĞİ GELİŞTİRİLDİ

“Koç Topluluğu olarak birçok yenilikçi fikrin hayata geçirilebilmesi için uygun iklimi sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz kurum içi girişimcilik programımızın örneklerinden birini Aygaz’da geliştirdik. Aygaz’ın kurumiçi girişimcilik programımızda yer alan iş fikirlerinden AyKargo’nun şirketleşme çalışmaları, Koç Topluluğu’nun kurumiçi girişimcilik kabiliyetinin en ümit vaadeden örneklerinden biri oldu” dedi.

"KÜRESEL YEŞİL TOPARLANMA YOL HARİTASINA SOMUT KATKI SUNACAĞIZ"

“Diğer yandan Avrupa Komisyonu’nun 2019 yılında açıkladığı ‘Yeşil Mutabakat’ın en iyi şekilde hayata geçirilebilmesi için özel sektörün rolünü tanımlamak üzere Dünya Ekonomik Forumu tarafından küresel 30 şirketin CEO’sunun bir araya geldiği CEO Eylem Grubu’nda, ülkemizi temsil etmek bizim için çok önemliydi” diyerek sözlerini sürdüren Levent Çakıroğlu şöyle devam etti: “Açıklanan ortak bildiri doğrultusunda, küresel yeşil toparlanma için gerekli yol haritasının oluşturulmasına Koç Topluluğu olarak somut bir katkı sunacağımızı taahhüt ettik ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Ayrıca Avrupa Birliği ile ticari ilişkileri Gümrük Birliği’ne dayanan Türkiye’nin ilgili finansal teşvik mekanizmalarından faydalanması ve Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerdeki sürdürülebilirlik kriterleri açısından başarılı şirketlerin süreçlere dâhil olması için önerdiğimiz yaklaşımın yayınlanan bildiride yer almasından memnuniyet duyduk.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler