1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş Kürt petrolü almaya başladı

Tüpraş Kürt petrolü almaya başladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş'ın Irak'tan gelen petrolden alım yapmaya başladığını açıkladı.Taner Yıldız,...

Tüpraş Kürt petrolü almaya başladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş'ın Irak'tan gelen petrolden alım yapmaya başladığını açıkladı.

Taner Yıldız, İstanbul'da Bosphorus Energy Club toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, "Tüpraş Irak'tan gelmeye başlayan petrolden alıma başladı" dedi.

Türkiye'nin enerjide kaynak çeşitliliğini sağlamaya çalıştığını yineleyen Yıldız, Kuzey Irak'ta üretilecek gazın iç ihtiyaç karşılandıktan sonra Türkiye pazarına akacağını da ifade etti. 

TPAO'YA THY MODELİ

TPAO'nun yapısal değişikliğe ihtiyacı olduğunu belirten Yıldız, "Yani Türk Hava Yolları (THY) modeli tarzında, kamu özel sektörle beraber halka açık, blok satış modelini tartışmak kaydıyla mutlaka buna ihtiyaç var. Bu şu ana kadar aslında bizim daha önce yapmamız gereken bir konu ve önemli bir başlıktır. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

TPAO'nun yapısal değişikliğiyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Yıldız, Yasa Teklifi'nin Bakanlar Kurulu'na sunulacağını aktardı.

TANER YILDIZ: TÜRK AKIMI YAPILABİLİR BİR PROJE

http://enerjigunlugu.net/yildiz:-turk-akimi-yapilabilir-bir-proje_11269.html

TANER YILDIZ TPAO'NUN YARIM MİLYAR DOLAR KAYBETTİĞİNİ AÇIKLADI

http://enerjigunlugu.net/yildiz:-tpao-yarim-milyar-dolar-kaybetti_11271.html

Önceki ve Sonraki Haberler