1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş stajyerlere sanal tur ile rafineri gezdiriyor

Tüpraş stajyerlere sanal tur ile rafineri gezdiriyor

Tüpraş, salgın şartlarında “Akıllı Baret” uygulamasıyla stajerlerine sanal rafineri turu yaptırıyor. 

Tüpraş stajyerlere sanal tur ile rafineri gezdiriyor

Enerji Günlüğü - Tüpraş, salgın şartlarında “Akıllı Baret” uygulamasıyla stajerlerine sanal rafineri turu yaptırıyor. 

Pandemi nedeniyle geçen yıldan beri üniversiteli stajerlere yönelik online program uygulayan Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş), staj programının saha etabını, Akıllı Baret uygulamasıyla online olarak gerçekleştiriyor. 

Bu yıl 01 Temmuz-06 Ağustos tarihleri arasında online eğitim ve uzaktan staj programının ilk etabını tamamlayan Tüpraş, 09 Ağustos - 06 Eylül tarihlerini kapsayan ikinci dönemde yeni stajyerleriyle buluşacak. 

Tüpraş’ın online staj programı için, 18 Mart - 18 Nisan tarihleri arasında çok sayıda başvuru yapıldı. Değerlendirme sonucunda 191 öğrenciyi staj programına kabul eden Tüpraş Staj Programı kapsamında Etik Eğitimi; Tüpraş Çalışan Deneyimi (Tüpraş Employee Experience - TEX); İşin Geleceği (Future of Work); Tüpraş’ta Çevik Dönüşüm; Temel Rafinericilik Bilgilendirmeleri; Teknik Emniyet ve Çevre Bilgilendirmeleri; Tüpraş’ın teknoloji inovasyon ve Ar-Ge projeleri başlıkları bulunuyor. 

AKILLI BARET İLE RAFİNERİ GEZİSİ

Stajlarına oryantasyon eğitimi ile başlayan öğrenciler, rafineri operasyonlarının tüm birimleri ile bir araya geliyor. Pandemi nedeniyle fiili olarak rafineri sahalarını ziyaret etme imkânı bulamayan öğrenciler, kameralı akıllı baret uygulamasıyla dijital rafineri turları gerçekleştiriyor. Bu sayede öğrenciler saha uygulamalarını da detaylı olarak izleme fırsatı buluyor. 

Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy, staj programıyla ilgili açıklamasında, “Genç yeteneklerimizin online staj programlarıyla kurumumuza katılımını sağladık. Uzaktan staj programımızla üniversite öğrencilerinin bu dönemi en etkin şekilde geçirmelerini sağlıyor. İş süreçlerimizi dijital teknolojilere uyumlu hale getirdiğimiz bu süreçte, öğrencilerin de dijital ortamda aldıkları eğitimden memnun olduklarını gözlemliyoruz. Geçen yılki staj programımızla ilgili anket sonuçlarında %97 memnuniyet oranına ulaşmamız bunun bir göstergesi. Gençlerimizin proje çıktılarını, yenilikçi fikirlerini çok önemsiyor, birlikte gelişmeyi ve geliştirmeyi sürdürmek istiyoruz” dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler