1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TÜPRAŞ ve AYGAZ temiz çıktı

TÜPRAŞ ve AYGAZ temiz çıktı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) denetim ekiplerinin Koç Grubu şirketlerinden Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) ve...

TÜPRAŞ ve AYGAZ temiz çıktı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) denetim ekiplerinin Koç Grubu şirketlerinden Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) ve Aygaz’ın depo ve tesislerinden aldığı LPG numuneleri temiz çıktı.

Zaman Gazetesi'nden İsmail Altunsoy'un haberinde, Enerji Yönetimi kaynaklarından alınan bilgiye göre, depolardan alınan 5 ayrı LPG (Likit Petrol Gazı) numunesiyle ilgili teknik kriterlere uygunluk analizleri tamamlandı. Beş ayrı numune de mevzuata uygun çıktı. Aynı şirketlerin akaryakıt analizi (marker) sonuçları da devam ediyor. Tamamlanan ilk akaryakıt analiz sonuçlarında mevzuata aykırı herhangi bir tespit çıkmadı.

Maliye Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ekipleriyle birlikte TÜPRAŞ’a vergi ve akaryakıt denetim incelemesi başlatmıştı. İnceleme daha sonra yine Koç Grubu şirketlerinden Aygaz ve OPET’i de kapsayacak şekilde genişletilmişti. İncelemelerde Maliye ekipleri vergi, stok, fatura gibi muhasebe kayıtlarına yoğunlaşırken EPDK ekipleri ise ulusal marker (İşaretr), teknik kriterlere uygunluk denetimi yaptı.

EPDK, TÜPRAŞ ve Aygaz’ın LPG analiz sonuçlarını tamamlarken akaryakıt numunelerini analizleri devam ediyor. Enerji Yönetimi kaynaklarından edinilen bilgiye göre denetim ekipleri hem akaryakıt hem de LPG numunesi aldı. LPG analiz sonuçları tamamlandı. Akaryakıtta ise analizler devam ediyor. İlk sonuçlar olumlu. Ancak, analizler devam eden bir süreç. İlk sonuçlar olumlu olsa da, ikinci bir analiz daha olacak. Bütün süreç tamamlandıktan sonra denetim sonuçları netleşmiş olacak. Aynı kaynaklar önemli bir konuya da vurgu yaptı: Antrepolarda marker sonuçları olumsuz çıkıyor. Ancak, antrepo sahalarında marker kullanılmadığı için bunun herhangi bir hukuki sorumluluğu yok.

Önceki ve Sonraki Haberler