1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TÜPRAŞ ve OPET`in rekabet savunması 14 Ocak`ta

TÜPRAŞ ve OPET`in rekabet savunması 14 Ocak`ta

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, TÜPRAŞ ve OPET hakkında yürüttüğü soruşturmanın sözlü savunmasını 14 Ocak 2014'te gerçekleştirecek.Rekabet Kurumunun...

TÜPRAŞ ve OPET`in rekabet savunması 14 Ocak`ta

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, TÜPRAŞ ve OPET hakkında yürüttüğü soruşturmanın sözlü savunmasını 14 Ocak 2014'te gerçekleştirecek.

Rekabet Kurumunun internet sitesinden yapılan duyuruya göre, TÜPRAŞ ve OPET’in Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturmada, sözlü savunma aşamasına gelindi.

Söz konusu teşebbüslerle ilgili sözlü savunma toplantısı, 14 Ocak Salı günü saat 10.00’da yapılacak.

TEMMUZ AYINDA SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Akaryakıt sektöründeki fiyat seviyeleri ve hareketleri ile sektördeki rekabetçi işleyişin incelenmesine yönelik olarak resen yürütülen izleme çalışmaları sırasındaki tespitler ve şikayet başvuruları üzerine Rekabet Kurulu tarafından ön araştırma yapılmıştı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 4 Temmuz 2012'de gerçekleştirilen toplantısında müzakere eden Kurul, iddiaları ciddi ve yeterli bularak TÜPRAŞ ve OPET Petrolcülük AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

Soruşturma, TÜPRAŞ bakımından, başta aşırı fiyatlama, mal vermeyi reddetme ve bir ürünü diğer bir ürünle birlikte satın alma şartına bağlama gibi çeşitli dışlayıcı ve sömürücü davranışlar yoluyla hakim durumunu kötüye kullanıp kullanmadığının; TÜPRAŞ ve OPET bakımından ise her iki şirketin ilgili pazarlardaki konumları ve OPET’in ortaklık yapısı da dikkate alınarak aralarındaki karşılıklı ilişkilerin pazardaki rekabeti bozucu etkilerinin olup olmadığının tespiti amacıyla başlatılmıştı.  

TÜPRAŞ'A BİR BASKIN DAHA...

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler