1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş: Vergi eşitlenirse benzin fiyatı düşecek

Tüpraş: Vergi eşitlenirse benzin fiyatı düşecek

Enerji Günlüğü - Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Tüpraş Aliağa Rafinerisi'nde kurumun faaliyetlerini ve projelerini anlattığı toplantıda Türkiye'deki...

Tüpraş: Vergi eşitlenirse benzin fiyatı düşecek

Enerji Günlüğü - Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Tüpraş Aliağa Rafinerisi'nde kurumun faaliyetlerini ve projelerini anlattığı toplantıda Türkiye'deki akaryakıt zamları ve motorin ve benzin tüketiminin artmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Yavuz Erkut, Tüpraş sunumunda benzin ve motorindeki ÖTV farklarına dikkat çekerek şu hesaplamaları yaptı: Benzin ve motorin ÖTV’si eşitlenirse, yani bugün 1.595 lira olan motorin ÖTV’si, 1.670 liraya çıkarılırsa, pompa fiyatlarında benzin 60 kuruş ucuzlayacak, motorin ise 9 kuruş artacak. Yani ÖTV değişimi senaryosuna göre; benzinin ortalama 4.89 lira olan pompa fiyatı 4.29 liraya inerken, motorinin 4.27 liralık pompa fiyatı ise 4.36 liraya çıkıyor.
Tüpraş sunumunda, Türkiye’de bugün yıllık yaklaşık 15 milyon ton olan motorin tüketiminin 18.5 milyon tona çıkması öngörülürken, benzin tüketiminin 1.7 milyon tonlarda kalması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler