1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş yanlış tekel algısından şikayetçi

Tüpraş yanlış tekel algısından şikayetçi

Enerji Günlüğü - Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Türkiye'ye yeni bir rafineri yapılmasının TÜPRAŞ'a yönelik yanlıştekel algısını...

Tüpraş yanlış tekel algısından şikayetçi

Enerji Günlüğü - Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Türkiye'ye yeni bir rafineri yapılmasının TÜPRAŞ'a yönelik yanlıştekel algısını ortadan kaldıracağını söyledi.

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, TÜPRAŞ'ın Türkiye'deki tek petrol rafineri şirketi olması nedeniyle tekel olarak algılandığına işaret ederek, "TÜPRAŞ'ın fiyatlarının cazip olması lazım ki bu şirketler bizden alsın. Bu açıdan Türkiye'ye yeni bir rafineri yapılırsa, en azından bu yanlıştekel algısı ortadan kalkmış olur" dedi.

LİBERAL PİYASAYI DESTEKLİYORUZ AMA DENETLENMELİ

Türkiye'de yeni rafineri kurulmasından çekinmediklerini, liberal pazarı sonuna kadar desteklediklerini belirten Memioğlu, "Türkiye'de liberal bir petrol yasası var. Biz, rafinerimizi dünyanın en gelişmiş rafinerilerinden biri yaptık ve yeni rafineriler yapılmasını her zaman destekledik.Türkiye'deki bir akaryakıt dağıtım şirketi için TÜPRAŞ'ın Yunanistan, İspanya veya Karadeniz'deki herhangi bir rafineriden farkı yok. Akaryakıt şirketleri bizi pahalı buluyorsa, tüm ihtiyaçlarını yurt dışından getirebilirler. Türk enerji piyasasında liberalleşmeyi sonuna kadar destekliyoruz. Ancak liberal piyasanın iyi denetlenmesi ve tüketicinin de korunması lazım" dedi.

BİZİ PAHALI BULAN DIŞARDAN ALSIN

TÜPRAŞ'ın dünyada ve yakın coğrafyadaki diğer rafinerilerle rekabet ettiğini vurgulayan Memioğlu, ülkedeki akaryakıt piyasasında Shell, BP gibi uluslararası petrol şirketlerinin de yer aldığını hatırlattı. Türkiye'de akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren uluslararası petrol şirketlerinin dünyanın değişik yerlerinde bir çok rafineriye sahip olduğuna dikkati çeken Memioğlu, bunların istedikleri kadar akaryakıtı kendi rafinerilerinden ithal edebileceklerini belirtti.

TÜRKİYE'NİN NÜKLEER POLİTİKASI DOĞRU

Doğru teknoloji kullanarak işletilmesi ve denetlenmesi halinde, nükleer enerjinin çevreye zararı olmadığını ifade eden Memioğlu, Türkiye'nin nükleer politikasını doğru bulduğunu belirtti. Memioğlu, " "Türkiye gibi bu kadar enerjide dışa bağımlı olan bir ülkenin kaynaklarını çeşitlendirmesi, stratejik ve ekonomik olarak son derece önem arz ediyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler