1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş`a 412 milyon lira para cezası!

Tüpraş`a 412 milyon lira para cezası!

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamalarla hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Tüpraş'a 412 milyon...

Tüpraş`a 412 milyon lira para cezası!

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamalarla hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Tüpraş'a 412 milyon liralık idari para cezası kesti.

Rekabet Kurulu, Tüpraş ve Opet hakkında yürütülen soruşturmada bugün kararını verdi. Kurul, Tüpraş'ın fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamaları yoluyla hakim durumunu kötüye kullanarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ıncı maddesini ihlal ettiğine hükmetti.

Şirkete, bu ihlalden ötürü 412 milyon liralık para cezası verildi. Karar, oy çokluğuyla alındı.

Rekabet Kurulu, Tüpraş ve Opet Petrolcülük'ün kanunun 4. maddesini ihlal ettiklerine dair yeterli bulguya ulaşılamaması nedeniyle idari para cezasına gerek görmedi. Yani Opet'in, Tüpraş'la aynı grubun iştiraklerinden olmasından bir avantaj sağlamadığı kararına varıldı.

Rekabet Kurulu'nun konuya ilişkin açıklamasında, gerekçeli kararın daha sonra tebliğ edileceği ve yargı yolunun açık olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler