1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş`a verilen cezanın gerekçeli kararı imzada

Tüpraş`a verilen cezanın gerekçeli kararı imzada

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Tüpraş'a 412 milyon liralık rekabeti ihlal cezasıyla ilgili gerekçeli kararın imzada...

Tüpraş`a verilen cezanın gerekçeli kararı imzada

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Tüpraş'a 412 milyon liralık rekabeti ihlal cezasıyla ilgili gerekçeli kararın imzada olduğunu söyledi.

Rekabet Hukuku ve Kobi’ler başlıklı raporun açıklandığı toplantı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, TÜPRAŞ’a verilen 412 milyon liralık rekabeti ihlal cezasıyla ilgili gerekçeli kararın imzada olduğunu belirtti.

TÜPRAŞ’la ilgili olarak 2012 yılı başında ön araştırma yaptıklarını kaydeden Kaldırımcı, soruşturmanın son tartışmalardan bağımsız bir sürec izlediğini kaydetti.

Kaldırımcı, "Başka tartışmalarla meşgulken spekülasyon olacağını kendi içimizde de tartıştık. TÜPRAŞ için tüm erteleme süreci bitmişti. Kararı ne erkene alabilirdik ne de tehir edebilirdik. Ancak dış etki yok, öyle bir şey olmadı" diye konuştu.

TURKCELL, MEY İÇKİ VE DERSANE KARARLARI YOLDA

Kaldırımcı Turkcell, Mey İçki, Türk Telekom ile çok sayıda dersane ve sürücü kursuyla ilgili soruşturmaların da yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI ETKİLEMEZ

Nurettin Kaldırımcı, Rekabet Kurulu'na Danıştay ve Yargıtay yerine bakanlıkların belirlediği kişilerin atanmasının öngören değişikliklerin, bağımsızlıklarını ortadan kaldırmayacağını söyledi. Kaldırımcı, "Hükümetin Kurul'u kontrol edeceği varsayımları temeli olmayan içi boş varsayımlardır. Bugüne kadar hükümetlerin kararlarımıza dönük dahli yoktur" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler