1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş`ta dönüşüm hem Koç`a hem ülkeye yaradı

Tüpraş`ta dönüşüm hem Koç`a hem ülkeye yaradı

Enerji Günlüğü - Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nin hem Koç Holding'in finansal verilerine hem de Türkiye ekonomisine...

Tüpraş`ta dönüşüm hem Koç`a hem ülkeye yaradı

Enerji Günlüğü - Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nin hem Koç Holding'in finansal verilerine hem de Türkiye ekonomisine olumlu katkıda bulunduğunu söyledi.

Koç Holding, yılın ilk 9 ayına ilişkin konsolide mali verilerini açıkladı. Buna göre Koç Holding Ocak-Eylül 2015 döneminde konsolide bazda toplam 51,3 milyar TL gelir elde etti. Topluluğun vergi öncesi kârı 3.1 milyar TL, net dönem karı ise 2.2 milyar TL oldu.

OTOMOTİV, BEYAZ EŞYA VE ENERJİ

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, yılın ilk 9 ayında, finansal piyasalardaki belirsizliklere rağmen büyümeyi sürdürdüklerini belirterek "Gururla ifade etmek isterim ki, Topluluğumuzun gerek üretim, gerekse ihracat açısından çok önemli rol oynadığı otomotiv, beyaz eşya ve enerji sektörlerindeki yüksek büyüme performansı Türkiye ekonomisinin itici gücü oldu" dedi.

OTOMOTİVDE ÜRATİMİN %45'İ KOÇ'TAN

Koç Topluluğu şirketleri ilk 9 ayda toplam otomotiv üretiminin yüzde 45’ini, toplam otomotiv ihracatının yüzde 43’ünü gerçekleştirdiğini kaydeden Levent Çakıroğlu,

"Yılın ilk 9 ayında ülkemizde otomotiv pazarı senelik bazda yüzde 39 büyürken, Koç Holding’in ana faaliyet segmenti olan ticari araçlardaki sektörel büyüme yüzde 44 seviyesinde gerçekleşti" diye konuştu.

TAYLAND'DA BUZDOLABI ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Beyaz eşya sektöründe de yılın ilk 9 ayındaki büyümenin en büyük destekçisi olduklarını kaydeden Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu şöyle dedi:

"Yılın ilk dokuz ayında, iç piyasa beyaz eşya satışları senelik bazda yüzde 8 artış gösterirken, Topluluğumuz, ülkemizin toplam beyaz eşya ihracatındaki yüzde 46’lık pazar payı ile büyümenin bu sektörde de en büyük destekçisi oldu. Arçelik, Beko markası ile pazar payını artırmayı sürdürürken, Avrupa’daki en büyük ikinci marka olmaya devam etti. Arçelik, Tayland’daki buzdolabı fabrikası projesini planlandığı şekilde sürdürüyor. Tayland’da üretimin yıl sonunda başlamasını hedefliyoruz."

TÜPRAŞ'TA DÖNÜŞÜM ETKİLİ OLDU

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Tüpraş’ın Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nin tüm üniteleriyle devreye girmesinin topluluk ve ülke ekonomisi açısından ciddi etkileri olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Tüpraş, başta motorin olmak üzere ithal edilen katma değerli ürünlerdeki yerli üretimimizin artmasını sağlayarak ülkemiz ekonomisi için yarattığı değeri önemli derecede artırmış oldu. Tüpraş, bu sayede daha rekabetçi ve küresel rafineri marjlarındaki dalgalanmalara daha dirençli bir oyuncu haline geldi. Yılın ilk dokuz ayında Akdeniz rafineri marjlarındaki iyileşmenin yanı sıra Fuel Oil Dönüşüm projesinin de katkısıyla gerek finansallar gerekse de büyüme açısından oldukça olumlu bir tablo ile karşılaştık."

YAPI KREDİ'DE AKILLI BÜYÜME

Levent Çakıroğlu, Grubun finans alanındaki amiral gemisi konumunda bulunan Yapı Kredi Bankası'nın "akıllı büyüme" stratejisi ile yatırımlarını sürdürerek aktif müşteri sayısını artırdığını söyledi. Yapı Kredi'nin güçlenen dağıtım kanalları ve dijitalleşme yatırımları ile kredi ve mevduat pazar payını da artırdığını anlattı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR MODELLER

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, sürdürülebilir ve tekrarlanabilir modellerle Türkiye'ye fayda sağlamayı amaçladıklarını da vurgulayan Çakıroğlu, ekonomik ve toplumsal gelişimin bir arada gerçekleşebilmesi için Koç Topluluğu’nun tüm kaynaklarını seferber ettiğini söyledi.

...

Önceki ve Sonraki Haberler