1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tüpraş`tan Sapanca Gölü için müjde

Tüpraş`tan Sapanca Gölü için müjde

Enerji Günlüğü - Tüpraş, İzmit Rafinerisi'nde yaklaşık 50 milyon TL yatırımla yeni su hazırlama ünitesi kuruyor. Ünite sayesinde, Sapanca Gölü'nden...

Tüpraş`tan Sapanca Gölü için müjde

Enerji Günlüğü - Tüpraş, İzmit Rafinerisi'nde yaklaşık 50 milyon TL yatırımla yeni su hazırlama ünitesi kuruyor. Ünite sayesinde, Sapanca Gölü'nden su kullanımı asgariye düşürülecek. 

Tüpraş'tan yapılan açıklamaya göre, Şirket'in İzmit Rafinerisi'nde yeni bir su hazırlama ünitesi kurulacak.

Yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek bu sistemden üretilecek su, üretim süreçleri ve acil durumlarda yangın suyu sisteminde kullanılacak.

Yapılan yeni yatırım sayesinde, Tüpraş İzmit Rafinerisi'nin Sapanca Gölü'nden su kullanımı en alt seviyeye indirilebilecek.

Arıtılmış atık suların yeniden kullanımı için ön arıtım ve ters ozmoz membran teknolojisiyle kurulacak su hazırlama ünitesi yatırımıyla Sapanca Gölü'nden su temini asgariye indirilerek, su geri kazanımının en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor.

Ünitenin ilk bölümü dört ay, ikinci bölümü ise 12 ay sonra devreye alınacak. Tüpraş'ın yeni su hazırlama ünitesinde yılda yaklaşık 12 milyon ton su işlenebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler