1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ‘Türbinlere fısıldayan adam’ offshore’un merkezine dükkan açtı

‘Türbinlere fısıldayan adam’ offshore’un merkezine dükkan açtı

RES’lerin verimini veri analitiği ve yapay zeka yardımıyla arttıran Türk şirketi Kavaken, İngiltere’nin New Castle kentinde ofis açtı.

‘Türbinlere fısıldayan adam’ offshore’un merkezine dükkan açtı

Enerji Günlüğü - Yapay zeka ve veri analitiği çözümleriyle rüzgâr santrallerinin ticari verimliliğini yüzde 3’e varan oranlarda arttırma iddiasıyla bilinen Türk şirketi Kavaken, yurt dışına açıldı. Rüzgâr endüstrisinin “türbinlere fısıldayan adam” olarak tanıdığı Kavaken Kurucu Ortağı Bora Tokyay, “Türkiye’de bu alanda belli bir noktaya geldik inşallah daha da büyüyeceğiz” dedi. 

Enerji Günlüğü’ne açıklamalarda bulunan  Bora Tokyay, yurtdışına açılma hedefi doğrultusunda kritik bir adım daha attıklarını belirterek “Yurtdışına açılacağız diyorduk çok şükür bunu yaptık. İngiltere’de ofisimizi açtık. Orada iş geliştirme süreçlerine başladık” diye konuştu. 

Yurtdışındaki ilk izlenimlerini değerlendiren Bora Tokyay, “Görüyoruz ki çok doğru bir alana odaklanmışız, arkamızdaki rüzgâr kuvvetli ve bunun devamını getireceğiz. Gerek yatırımcı tarafında veya start-up’lara yatırım yapanlar tarafında, gerekse müşteri tarafında doğru yerlere hitap ettiğimizi görüyoruz. Yakın zamanda da onun meyvelerini yavaş yavaş toplayacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

OFF SHORE’UN MERKEZİNE DÜKKAN AÇTI

Gelecek 5 yılda dünyadaki off-shore rüzgâr enerji santrali kapasitesinin üç katına çıkacağı tahminlerine işaret Eden Bora Tokyay şöyle dedi: 

“Nitekim bizim İngiltere’de ofis açmamızın bir sebebi de bu. Hatta Londra’da değil, bu işin merkezi konumundaki New Castle’da, Kuzey İngiltere’de ofis açtık. Çünkü gerçekten offshore endüstrisinin hub’larından biri burası. 

Deniz üstü RES’lerde işletme ve bakım maliyetlerinin daha yüksek olduğunu ifade eden Bora Tokyay “Lloyds’a bakarsanız, Lagarde’a bakarsanız deniz üstü RES’lerde fiyatlar karasal RES’lerin üç katı seviyesinde” dedi. 

Mehmet DAYIOĞLU - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler