1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Turcas, Alman İnnogy ile yenilenebilir işbirliği yapacak

Turcas, Alman İnnogy ile yenilenebilir işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Ş., Alman innogy SE ile güneş ve rüzgar enerjisine dayalı yenilenebilir enerji üretim projeleri ve enerji depolama yatırımları...

Turcas, Alman İnnogy ile yenilenebilir işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Ş., Alman innogy SE ile güneş ve rüzgar enerjisine dayalı yenilenebilir enerji üretim projeleri ve enerji depolama yatırımları alanlarında işbirliği yapacak.

Turcas Petrol A.Ş. (Turcas) bir açıklama yaparak, 2009 yılından bu yana 800 MW kurulu gücündeki Denizli Doğalgaz Çevrim Santrali yatırımındaki ortağı RWE AG'nin yenilenebilir enerji, enerji dağıtımı ve perakende satışı alanlarında faaliyet gösteren ve 2016 yılında Almanya'da halka arzı gerçekleştirilen iştiraki innogy SE ile coğrafi sınırlama olmaksızın güneş ve rüzgar enerjisine dayalı yenilenebilir enerji üretim projeleri ve enerji depolama yatırımları alanlarında işbirliği yapmak amacıyla 27.03.2017 tarihinde herhangi bir süre sınırlaması bulunmayan bir Niyet Protokolü (MoU) imzaladıklarını duyurdu. 

Açıklamaya göre, imzalanan İmzalanan Niyet Protokolü'nun, Turcas'ın elektrik üretim portföyünün yenilenebilir enerji kaynakları ile çesitlendirilmesi, enerji depolaması gibi yenilikçi yatırım alanlarının değerlendirilmesi ve coğrafi çeşitlendirme sağlanması açısından Turcas'ın orta ve uzun vadeli stratejilerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler