1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Turcas bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Tim Ford atandı

Turcas bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Tim Ford atandı

Turcas’ta bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevine Tim Ford getirildi.

Turcas bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Tim Ford atandı

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol’de bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevine Tim Ford atandı.  

Turcas Petrol AŞ’de [TRCAS] bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevine, mevcut yönetim kurulu üyelerinin görev süresi bitene kadar görev yapmak üzere, Tim Ford atandı. 

1981 yılında Bath Üniversitesi Malzeme Bilimleri lisans programından mezun olan İngiltere vatandaşı Tim Ford, Makine Mühendisliği Yüksek Ulusal Sertifikasına sahip. 2001 yılında INSEAD Gelişmiş Yönetim Programı’nı tamamlayan Ford, kariyerine 1981 yılında Shell’in Londra ofisinde başladı. 

Bu tarihten sonra Shell içerisinde değişik ülkelerde farklı görevler üstlenen Tim Ford, 2006 yılına kadar İngiltere, Avustralya, Barbados ve Oman’da Shell’in farklı fonksiyonlarında çalıştı. 2006-2011 yılları arasında, Singapur’da yerleşik olarak Asya Pasifik bölgesi Madeni Yağlar Başkan Yardımcısı olarak çalıştı ve 2011-2012 yıllarında, Avrupa ve Afrika bölgesi Yakıtlar ve Madeni Yağlar Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 

2012 yılında, Avrupa, Rusya ve Afrika bölgesinde Perakende Başkan Yardımcısı pozisyonuna atanan Ford, 2015 yılına kadar bu pozisyonda çalıştı. 2015’te ise, Küresel Müşteri Operasyonlarından sorumlu İdari Başkan Yardımcısı görevine geçti ve Shell’den 31 Mart 2018’de resmi olarak ayrılana kadar bu pozisyonda çalıştı.

Tim Ford, Shell ve Turcas Petrol AŞ’nin %70-%30 ortak girişim şirketi Shell & Turcas Petrol AŞ’de 2011-2012 yıllarında Yönetim Kurulu Üyesi; 2013-2015 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 2015-2017 yılları arasında Shell & Turcas Petrol AŞ’nin Shell tarafındaki Hissedar Temsilcisi olarak görev aldı ve bu pozisyondan 31 Aralık 2017’de ayrıldı.

Şirket satın alma birleşmeleri, pazarlama, satış ve operasyonel liderlik, strateji geliştirme ve değişime öncülük etme konularında kapsamlı bir tecrübeye sahip olan Tim Ford, büyük ölçekli küresel ve çok uluslu organizasyonlarda hem Ortak Girişim / Yönetim Kurulu / Komite Başkanlıkları hem de Başkan Yardımcısı / Genel Müdür seviyesindeki rollerde önemli tecrübeler edindi.  

Tim Ford ayrıca 2016’dan bu yana, İngiltere’deki Bath Üniversitesi’nde Divan Üyesi, Denetim Komitesi Başkanı ve Kıdemli Bağımsız Direktör gibi Yönetim Kurulu rollerinde gönüllü olarak görev yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler