1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Turcas Elektrik, kredi vadesini uzattı

Turcas Elektrik, kredi vadesini uzattı

Enerji Günlüğü - Turcas Elektrik, 775 MW'lık Denizli Doğalgaz Santrali yatırımının finansmanı kapsamında Bankalar Konsorsiyumu'ndan aldığı kredilerin...

Turcas Elektrik, kredi vadesini uzattı

Enerji Günlüğü - Turcas Elektrik, 775 MW'lık Denizli Doğalgaz Santrali yatırımının finansmanı kapsamında Bankalar Konsorsiyumu'ndan aldığı kredilerin vadesini 2 yıl uzattı. 

Turcas bir açıklama yaparak, yüzde yüz bağlı ortaklığı Turcas Elektrik Üretim A.Ş. (TEÜAŞ) ile TSKB, Bayern LB ve Portigon A.G. ("Bankalar Konsorsiyumu") arasında imzalanan tadil sözleşmeleri uyarınca, TEÜAŞ'ın %30 paya sahip olduğu 775 MW kurulu gücündeki Denizli Doğalgaz Santrali yatırımının finansmanı kapsamında Bankalar Konsorsiyumu'ndan temin edilen kredilerin vadesinin 2 yıl uzatıldığını bildirdi.

Böylelikle, TSKB'den temin edilen ve mevcut bakiyesi 34 milyon ABD Doları olan kredinin vadesi 2020 yılından 2022 yılına uzatılırken, Bayern LB ve Portigon A.G.'den temin edilen ve mevcut toplam bakiyesi 96 milyon Avro olan kredinin vadesi 2023 yılından 2025 yılına uzatıldı.

Bu uzatımlar sayesinde, kredi maliyetlerinde bir artış meydana gelmezken, Şirket, 2016-2020 yılları arasında gerçekleştireceği anapara ve faiz borç servisini toplam 20 Milyon Avro civarında azalttı.

Önceki ve Sonraki Haberler