1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Turcas Grubu Socar Turkey hisselerini sattı

Turcas Grubu Socar Turkey hisselerini sattı

Enerji Günlüğü - Turcas Grubu, Socar Turkey'deki %18,5 hissesinin tamamını Rafineri Holding'e sattı.Turcas'tan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya...

Turcas Grubu Socar Turkey hisselerini sattı

Enerji Günlüğü - Turcas Grubu, Socar Turkey'deki %18,5 hissesinin tamamını Rafineri Holding'e sattı.

Turcas'tan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, Turcas Grubu'nun SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nde sahip olduğu %18,5 oranındaki hisselerin tamamının 59,4 milyon dolar bedel ile Rafineri Holding A.Ş.'ye satışı konusunda taraflar arasında mutabakata varıldı ve satış işlemi tamamlanarak hisse satış bedeli Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. hesaplarına intikal ettirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz Turcas Petrol A.Ş. ve bağlı ortaklığı Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. (birlikte "Turcas Grubu" olarak anılacaktır) ile Rafineri Holding A.Ş. (%100 SOCAR Turkey Enerji A.Ş. iştiraki) arasında Turcas Grubu'nun SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nde (bu şirket, STAR Rafineri A.Ş.'nin %100 sahibidir) sahip olduğu %18,5 oranındaki hisselerin Rafineri Holding A.Ş.'ye satışı konusunda görüşmeler yapıldığı bilgisi 10.02.2014 ve 25.03.2014 tarihli Özel Durum Açıklamalarımız ile kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Söz konusu görüşmeler sonucunda, Turcas Grubu'nun SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nde sahip olduğu %18,5 oranındaki hisselerin tamamının 59.390.000 ABD doları bedel ile Rafineri Holding A.Ş.'ye satışı konusunda taraflar arasında mutabakata varılmış olup, satış işlemi bugün itibariyle tamamlanarak hisse satış bedeli bağlı ortaklığımız Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. hesaplarına intikal etmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler