1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Turcas Petrol: Doğu Akdeniz doğalgazını getirmek istiyoruz

Turcas Petrol: Doğu Akdeniz doğalgazını getirmek istiyoruz

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol, Doğu Akdeniz'de bulunan ve çıkarılan doğalgazın Türkiye'ye getirilmesiyle ilgilendiğini açıkladı. Turcas Petrol...

Turcas Petrol: Doğu Akdeniz doğalgazını getirmek istiyoruz

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol, Doğu Akdeniz'de bulunan ve çıkarılan doğalgazın Türkiye'ye getirilmesiyle ilgilendiğini açıkladı. 

Turcas Petrol Anonim Şirketi'nden yayılan açıklamada, "Turcas olarak bölge coğrafyasındaki doğalgaz, petrol vb. doğal kaynakların Türkiye'ye getirilmesi ve dolayısıyla Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgazın da kurulabilecek ortaklıklar vasıtasıyla ülkemize getikrilmesiyle ilgilenmekteyiz" denildi. Ancak bu yöndeki faaliyetlerle ilgili olarak Turcas Petrol'ün herhangi bir tarafa bağlayıcı bir teklifte bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamadaki ifadeler şöyle:

"Doğu Akdeniz'de keşfedilen Doğalgazın Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili 15 Eylül 2013 tarihinde ulusal yazılı medyada yer alan haberler veya bu haberlerin kaynağı konumundaki uluslararası yazılı medyada yer alan haberlerde belirtildiğinin aksine şirketimiz bu konuda herhangi bir tarafa bağlayıcı bir teklifte bulunmamıştır. Konuyla ilgili çalışmalarımız halen erken geliştirme aşamasında olup, ilgili gelişmeler kamuoyu ile zamanında paylaşılacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler