1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turcas Petrol’ün kurumsal yönetim notu yükseldi

Turcas Petrol’ün kurumsal yönetim notu yükseldi

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol AŞ’nin kurumsal yönetim uyum notu 9.48 olarak revize edildi. Şirketin daha önceki notu 9.35 idi.   Sermaye Piyasası...

Turcas Petrol’ün kurumsal yönetim notu yükseldi

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol AŞ’nin kurumsal yönetim uyum notu 9.48 olarak revize edildi. Şirketin daha önceki notu 9.35 idi.   

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilen Kobirate firması tarafından 2010 yılından bu yana kurumsal yönetim ilkelerine uyum alanında derecelendirmeye tabi tutulan Turcas Petrol’ün 3 Mart 2017-3 Mart 2018 dönemine ilişkin kurumsal yönetim uyum notu belirlendi. Buna göre 10 tam puan üzerinden Turcas Petrol’ün aldığı not 9,35’ten 9,48’e yükseltti. 

Temel kurumsal yönetim ilkeleri olan adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerinden yapılan değerlendirme neticesinde Turcas, Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil olan 49 şirket arasındaki sıralamada geçtiğimiz yıl bulunduğu 17’ncilikten bu yıl 9’unculuğa terfi etti. 

Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy, günümüz iş dünyasında şirketlerin performansının salt finansal verilerle değil, aynı zamanda kurumsal yönetim anlayışı ve topluma kattığı değerle de ölçüldüğünü kaydetti. Kurumsal yönetimi içselleştirmiş, topluma karşı sorumlu, şeffaf ve hesap verebilir bir şirket olma hedefi doğrultusunda, hem şirket içi karar alma mekanizmalarını hem de paydaşlarla ilişkilerini büyük bir hızla kurumsallaştırmaya çaba sarf ettiklerini kaydeden Batu Aksyo, “Özellikle de son 7 yıldır Kurumsal Yönetim Endeksi’ndeki yükselişimiz, bu gayretlerimizin tüm paydaşlarımız açısından tatmin edici sonuçlar sağladığını teyit ediyor” dedi. Batu Aksoy, not yükselişinden ötürü kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler