1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Turcas’a ait Tetsaş’ın tedarik lisansı sonlandırıldı

Turcas’a ait Tetsaş’ın tedarik lisansı sonlandırıldı

Enerji Günlüğü – Turcas AŞ, bir süre önce sonlandırılması için başvuruda bulunduğu Tetsaş’ın tedarik lisansının sonlandırıldığını duyurdu. Turcas...

Turcas’a ait Tetsaş’ın tedarik lisansı sonlandırıldı

Enerji Günlüğü – Turcas AŞ, bir süre önce sonlandırılması için başvuruda bulunduğu Tetsaş’ın tedarik lisansının sonlandırıldığını duyurdu. 

Turcas Petrol AŞ, %100 bağlı ortaklığı Turcas Elektrik Toptan Satış AŞ’nin (TETSAŞ) sahip olduğu Tedarik Lisansının sona erdirilmesine ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvuruda bulunmuştu. EPDK başvuruyu inceledikten sonra talebi kabul etti ve TETSAŞ’ın Tedarik Lisansını sonlandırdı.

  

TETSAŞ, söz konusu lisans kapsamında perakende ve elektrik toptan satış piyasasındaki gelişmelere bağlı olarak ve ayrıca şirketin ilgili faaliyetlerinin hem Turcas iştiraki RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ ve onun bağlı ortaklıkları hem de bağlı ortaklığı Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim AŞ vasıtasıyla sürdürülebilecek nitelikte olması nedeniyle, son üç yıldır herhangi bir ticari veya operasyonel faaliyet yürütmemişti. 

Turcas’tan yapılan açıklamada bu nedenlere bağlı olarak lisans iptali işleminin, konsolide mali tablolara herhangi bir etki etmesinin beklenmediği bildirildi. Açıklamaya göre lisans iptal işleminin grup içi operasyonel verimliliği arttırması ve yalın şirket organizasyonuna katkı sağlaması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler